İBB Başkanı İmamoğlu için suikast uyarısı: Soylu, bakanlık, emniyet ve İBB'den açıklama geldi

İçişleri Bakanlığı yetkilileri, Bakan Soylu ve Emniyetten konuyla ilgili olarak acıkmalar yapıldı. İBB Sözcüsü Twitter’dan, “Mevcut önlemler korundu ve hassasiyet artırıldı” dedi

Fotoğraf: Reuters

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu'na yönelik IŞİD militanlarınca suikast hazırlığı yapıldığı, bu nedenle İmamoğlu'nun koruma sayısının artırıldığı belirtildi.

Oda TV’de yer alan haberde “23 Kasım'da İmamoğlu'nun korumalarına ‘Artık daha dikkatli ve duyarlı olun’ talimatı verildiği, IŞİD'in Türkiye'deki militanlarına 'Ekrem İmamoğlu öldürülsün' emri verdiği” ifade edildi.

Bazı yayın kuruluşları İBB kaynaklarının, suikast ve koruma sayısının artırıldığı yönündeki bilgiyi teyit ettiğini yazdı.

Saymaz aktardı… Bakanlık: Güncel bir suikast tehdidi söz konusu değil

İçişleri Bakanlığı yetkililerine ulaşan gazeteci İsmail Saymaz ise kendisine şu bilgilerin verildiğini aktardı:

Elimize bir istihbari bilgi notu ulaştı. Bu bilgi notunda başka isimler de var. Ancak somut ya da güncel bir suikast tehdidi söz konusu değil. Yalnızca bir duyum söz konusu. Bu duruma istinaden biz devlet olarak önlemlerimizi aldık, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun da koruma ekibini uyardık. Kimi siyasiler ya da yöneticiler hakkında dönem dönem bu ve benzeri duyumlar ulaşıyor ve gerekli önlemler alınıyor.

Uğur Dündar, Soylu ile görüştü

Sözcü yazarı Uğur Dündar ise İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile görüştüğünü ifade ederek şunları aktardı:

Zaman zaman siyasi kişilikler veya dönemin çok popüler insanları ya da devlette kilit noktalarda görev yapan kişilerle ilgili olarak istihbaratı bilgiler gelir bize. Bunlar açık veya teknik takip sırasında elde edilir veya operasyonlardan sonra yapılan sorgulamalarda buna benzer duyumlar alınır. Bu istihbaratlar titiz bir şekilde değerlendirilir ve derecelendirilir. Gerekirse o kişiyi koruyan polislere bildirilir. Onların daha dikkatli olmaları konusunda bazı bilgiler paylaşılır. Gerekirse o ekipler takviye edilir. Derecelendirmeye göre de operasyonlar yapılır. Girişimler tesirsiz hale getirilir, tehlikeler bertaraf edilir. Ama bunlar açıklanmaz.

Emniyet Genel Müdürlüğü'nden açıklama

Emniyet Genel Müdürlüğü İmamoğlu hakkında yapılan haberlerle ilgili, "Haberde yer aldığı şekilde bir suikast girişimi veya bir suikastçının yakalanması söz konusu değildir" açıklaması yapt. 

Açıklamada şunlar ifade edildi: 

Bazı basın yayın organlarında yer alan “İMAMOĞLU’NA yönelik suikast emri verilen DEAŞ Militanları yakalandı” haberi ile ilgili aşağıdaki açıklamanın yapılması uygun bulunmuştur. Dönem dönem kamu görevlilerine, devlet büyüklerine, korumaya tabi şahıslara, görevleri nedeniyle veya kamunun gündeminde olan sansasyon yaratabilecek kişi, kurum ve yerlere yönelik bu tür duyumlar ve ihbarlar gelmektedir. Bu duyumlar veya ihbarlar ilgili kişiler ile paylaşılır ve bunların her biri bilgilendirilir. Bu konuda birimlerimiz tarafından gerekli tedbirler alınır. Haberde yer aldığı şekilde bir suikast girişimi veya bir suikastçının yakalanması söz konusu değildir. PKK/PYD, DEAŞ, FETÖ ve DHKP-C dahil olmak üzere tüm terör örgütlerine yönelik çalışmalarımız milletimizin huzuru ve ülkemizin güvenliği için kesintisiz bir şekilde ve kararlılıkla devam etmektedir.

İBB Sözcüsü: Mevcut önlemler korundu ve hassasiyet artırıldı

İBB Sözcüsü Murat Ongun konuya ilişkin olarak Twitter'dan bir paylaşımda bulundu. 

Ongun, "Bilgi dahilinde mevcut önlemler korunmuş ve hassasiyet artırılmıştır. Tarafımızda herhangi bir eylemcinin yakalandığı bilgisi mevcut değildir" dedi.

Ongun şu ifadeleri kullandı: 

23 Kasım 2020 tarihinde resmi makamlarca bir terör örgütüne yönelik istihbari faaliyetlerde, İBB Başkanımız Ekrem İmamoğlu’na yönelik eylem talimatı verildiği bilgisi tarafımıza ulaştırılmıştır. Bilgi dahilinde mevcut önlemler korunmuş ve hassasiyet artırılmıştır. Tarafımızda herhangi bir eylemcinin yakalandığı bilgisi mevcut değildir. Başkanımızın açık kaynaklarda görüleceği üzere rutin programları ihbar tarihinden beri sürmektedir.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU