Bahçeli’den CHP’li Başarır’a tepki: Şerefsizlik, kepazelik

"Orduya satılmış demek bedelsiz satılmışlığın aleni beyanıdır. Askere düşmanlık düşmana askerliktir"

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Tank Palet Fabrikası’nın satışını kastederken “Devletin ordusu Katar’a satıldı” diyen CHP milletvekili Ali Mahir Başarır’a tepki gösterdi.

Partisinin grup toplantısında konuşan Bahçeli, CHP’ye yönelik eleştirilerini şöyle dile getirdi:

Bizim CHP ile sorunumuz, Türkiye ile sorunu olduğu içindir. CHP ile sorunumuz sakat politikaları ile ilgilidir. Geçen hafta öğretmenlerimizi aşağılayan, onlara öğretmen demeyen Kılıçdaroğlu'nun neresi demokrattır. CHP'nin kumaşını kesen kesmiş, tarlasını süren çoktan sürmüştür. CHP'ye oy verenler hayal kırıklığı içindedir.

Başarır’a tepki gösteren Bahçeli şu ifadeleri kullandı:

Bir milletvekilinin Türk ordusuna satılmış demesi şerefsizliktir, kepazeliktir. Terörle mücadelesi mi satılmıştır? Silahlı kuvvetlere zilletin lekesi sürülemez. Orduya satılmış demek bedelsiz satılmışlığın aleni beyanıdır. Askere düşmanlık düşmana askerliktir. 

Millet ve kanun ordusu oluşu mu satılmış görülmektedir?

Fırat Kalkan’ından Zeytin Dalı Harekâtı’na, Barış Pınarı Harekâtı’ndan Pençe Operasyonlarına kadar ova ova, dağ dağ, mağara mağara, şehir şehir, deyim yerindeyse köşe bucak hainleri arayan, sonra bulan, bulduktan sonra da imha eden kahramanlar mı satılmıştır?

Sınırımızda nöbetçi, gökyüzümüzde kartal, gönlümüzde şükran, dileğimizde dua, dilimizde Peygamber ocağı, tarihte muzaffer bahadırlık olan kahraman Türk askeri mi satılmıştır?

Orduya satılmış demek, bedelsiz satılmışlığın, uşaklığın aleni beyanıdır.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ifadesiyle bu zehirli ve zillet CHP anlayışına diyorum ki: Askere düşmanlık, düşmana askerliktir.

CHP’nin kutuplaşmadığı, kurcalamadığı, kaşımadığı, kanatmadığı, karıştırmadığı geriye ne kalmış, ne bırakılmıştır?

Bahçeli grup toplantısında salgın ve bütçe görüşmeleri dolayısıyla bir süre grup toplantılarının yapılmayacağını ifade etti. Bahçeli daha sonra vekillerin yeni yılını kutladı.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU