Selvi: AYM kararına yerel mahkemenin uymaması söz konusu olmayacak

"Adalet Bakanlığı’nda reformlarla ilgili titiz bir çalışma yürütülüyor. Mutfakta bir değil, birkaç hazırlık birlikte yapılıyor"

Fotoğraf: AA

Hürriyet gazetesi yazarı Abdulkadir Selvi, hukukta yapılması planlanan reformlar içerisinde "Anayasa Mahkemesi'nin (AYM) aldığı kararların yerel mahkeme tarafından uygulanmamasına" yönelik bir düzenleme olacağını, bu tarz durumların artık söz konusu olmayacağını yazdı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Selvi, bugünkü köşe yazısında beklenen hukuk reformuyla ilgili şunları yazdı:

Adalet Bakanlığı’nda reformlarla ilgili titiz bir çalışma yürütülüyor. Mutfakta bir değil, birkaç hazırlık birlikte yapılıyor. Ancak sektör temsilcileri ile yapılan toplantılardan çıkan sonuçlara göre bu düzenlemeler yeniden şekillendiriliyor. Öncelikler değişebiliyor. Çalışmalar ne aşamada diye araştırdım. Henüz olgunlaşma sürecine geçilmemiş. Sektör temsilcileri ile toplantılar tamamlandıktan sonra Cumhurbaşkanı Erdoğan’a kapsamlı bir sunum yapılacak. Ardından da olgunlaştırılacak paketler Meclis’e sunulacak.

Selvi, "Burada göz ardı edilmemesi gereken bir nokta var: Bir bakan, 'Cemil Çiçek’in dediği gibi iş reform yapmakta değil, uygulamada' demişti. Buna rağmen yeni yasal düzenlemeler gelecek ancak daha çok uygulama üzerinde duruluyor. Anayasa Mahkemesi bireysel hak ihlaline ilişkin bir karar aldığında yerel mahkemenin buna uymaması söz konusu olmayacak. O yönde düzenlemeler yapılıyor." değerlendirmesinde bulundu. 

 

Hürriyet, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU