Frank Zappa belgeseli ünlü müzisyenin daha önce yayımlanmamış parçalarını gün yüzüne çıkaracak

Zappa’ya odaklanacak belgeselde müzisyenin kariyerinin öne çıkan noktalarının tartışıldığı röportaj görüntüleri de yer alacak

Zappa, 52 yaşında hayatını kaybetmişti (AP)

ABD’li ünlü gitarist Frank Zappa’nın hayatını ve müzik kariyerini konu alacak belgeselde kullanılacak müziklere dair detaylar paylaşıldı. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Belgeselle birlikte hazırlanan ve müziklerin yer alacağı albümde müzisyenin geniş kataloğundaki önemli anlar, canlı kayıtlar, röportaj görüntüleri ve daha önce yayımlanmamış şarkılar yer alacak. 

"Zappa Original Motion Picture Soundtrack" (Zappa Filmi Müzikleri) isimli kayıtta 'The Yellow Shark'tan 'Freak Out'a 68 parça yer alıyor.

Film bu yıl iptal edilen SXSW Festivali’nde prömiyerini yapacaktı. Öte yandan filmin tanıtım videosuysa 29 Ekim’de paylaşılmıştı. 

NME'nin haberine göre özel kayıtta Zappa’nın yapım şirketi Bizarre Records’dan kayıtlar ve John Frizzell'in icra ettiği Zappa şarkıları yer alıyor. 1993'te hayatını kaybeden müzik efsanesi Zappa, kariyeri boyunca onlarca albüm çıkarmıştı. 

 

 

Alex Winter'ın yönetmenliğini yaptığı belgeselde Zappa’nın eşi Gail Zappa, Mike Keneally, Ian Underwood, Steve Vai, Pamela Des Barres, Bunk Gardner, David Harrington, Scott Thunes, Ruth Underwood ve Ray White gibi isimlerle yapılan röportajlar bulunuyor

Filmin 27 Kasım'dan itibaren yayın platformlarında yayımlanacağı açıklanmıştı. Öte yandan bahsi geçen albüm 2021'de hazır olacak.

 

Independent Türkçe, NME, Rotka

DAHA FAZLA HABER OKU