İstanbul Valiliği 2 bin 892 fırını denetledi, 1571’inin ekmeği pahalı sattığı ortaya çıktı

Valilik açıklamasında, “Fiyat tarifesine uymayan fırın sahiplerine, esnafların piri Ahi Evran’ın meslek ilkelerini hatırlatıyor, haksız kazanç elde etmeye yönelik davranışlardan uzak durmalarını tavsiye ediyoruz” denildi

Fotoğraf: AA

İstanbul Valiliği fırın denetimleri ile ilgili açıklama yaptı. 20-26 Kasım tarinhleri arasında yapılan “Gramaj-Fiyat ve Tarife Denetimi”nde Kaymakamlıklarımız, İl Ticaret Müdürlüğü, İlçe Emniyet Müdürlüğü ve İlçe Tarım, Gıda ve Hayvancılık Müdürlüğü ekipleri görev yaptı.

2 bin 892 fırının denetlendiği çalışmada, ürünlerin gramajları ve fiyatları kontrol edildi. Fırınların yarısından fazlasının ekmeği tarife fiyatının üzerinde sattığı belirlendi. Valilikten yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

Denetimlerde, 1.321 fırının standartlara uyduğu, 1.571 fırında azami ekmek fiyat tarifesine göre 1,5 lira olması gereken 200 gram ekmeğin daha yüksek fiyatla satıldığı tespit edildi. Fiyat/gramaj tarifesine uymayan 1.571 fırına, Haksız Fiyat Artışı Tutanağı düzenlendi ve savunmaları istendi. Bazı fırınlarda tespit edilen usulsüz fiyat tarifesiyle ilgili olarak Ticaret Bakanlığı tarafından müfettiş görevlendirilmiştir.

“Söz konusu tarifenin nereden kaynaklandığı mutlaka tespit edilecek ve Valiliğimizin hassasiyetle takip ettiği bu durum hakkında, kamuoyumuz bilgilendirilecektir” denilen açıklamada, “Meslek kuruluşlarınca belirlenen fiyat tarifesine uymayan fırın sahiplerine, esnafların piri Ahi Evran’ın meslek ilkelerini hatırlatıyor, haksız kazanç elde etmeye yönelik davranışlardan uzak durmalarını tavsiye ediyoruz” ifadeleri kullanıldı.

Denetimlerin süreceği belirtilen açıklamada vatandaşların da karşılaştıkları fiyat ve gramaj sorunlarını “Haksız Fiyat Artışı Bildirimi” mobil uygulaması veya Alo175 telefon hattı üzerinden bildirilmeleri istendi.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU