Bucky, Kaptan Amerika'yla dövüşürken maskesini neden takmadı?

Hydra'nın planı ters tepmiş gibi görünüyor

The Falcon and The Winter Soldier, Kovid-19 sebebiyle 2021'ye ertelendi (Marvel Studios)

Steve Rogers (Chris Evans) ve Bucky Barnes (Sebastian Stan), Marvel Sinematik Evreni (MSE) boyunca inişli çıkışlı bir dostluk yaşarken stüdyo, Bucky’nin, Yüzbaşı Rogers’ın aşil tendonu olduğunu defalarca altını çizdi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Kaptan Amerika: Kış Askeri’ndeyse (Captain America: The Winter Soldier) bu iki süper asker sıkı bir mücadeleye girerken ikilinin arasında yaşanan çekişme hakkında Screen Rant'te bir açıklama yer alıyor.

Buna göre, 20. yüzyılın başından gelen ve bir süre boyunca öldü sanılan Bucky’i tanıyabilecek tek kişi Steve Rogers. Bu yüzden karakterin maske takmasının asıl sebebi tanınmamaktan ziyade daha korkunç bir hale bürünmek.

Bucky’nin beynini yıkayıp onu ele geçiren Hydra ise Rogers’ın söz konusu zafiyetinden yararlanmak istedi.

Şeytani örgüt, en iyi dostunun yüzünü görünce Kaptan Amerika’nın zayıflayacağını, kafasının karışacağını ve böylece dövüşü kaybedeceğini düşündü. 

Kaptan Amerika’yla Kış Askeri’nin filmdeki son dövüşünde bu hamle kısa bir süre de olsa işe yararken daha sonra Kaptan bunu kendi lehine çevirmeyi başardı. Çünkü bunlar yaşanırken Bucky, hafızasının silindiğinin farkında değildi ve Hydra’nın emirlerini uygulamak üzere programlanmıştı. 

Steve Rogers, dövüş boyunca eski dostuna seslendi ve geçmişini hatırlatmaya çalıştı. Bir süre sonra başarılı olan Kaptan sayesinde Bucky gerçek kimliğini sorgulamaya başladı.

Daha sonra da The Falcon and The Winter Soldier’da (Falcon ve Kış Askeri) devam etmesi beklenen Bucky’nin iyileşme süreci başladı.

 

Independent Türkçe, Screen Rant

DAHA FAZLA HABER OKU