Malatya'da 4.7 büyüklüğünde deprem

Pütürge'de meydana gelen depremde can veya mal kaybı yaşanmadığı ifade edildi

Malatya'nın Pütürge ilçesinde 4.7 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi.

Kandilli Rasahatnesi depremin saat 11.27'de yerin 5 km derinliğinde meydana geldiğini belirtti.

1606466764351-ekran-resmi-2020-11-27-11.png
Fotoğraf: Kandilli Rasahtanesi


Malatya Valisi Aydın Varuş da can ya da mal kaybı bildirilmediğini açıkladı:

Battalgazi İlçesi Uluköy Mahallesi merkezli saat 11.27 ‘de meydana gelen 4.7 büyüklüğündeki depremde Valiliğimize şu ana kadar herhangi bir olumsuz durum bildirilmemiştir. İl AFAD ve Jandarma ekiplerince sahada araştırmalara devam edilmektedir.

AK Parti Malatya Milletvekili Çalık: Muhtarlarımızın tamamıyla görüştük, herhangi mal ve can kaybımız yok

AK Parti Malatya Milletvekili Öznur Çalık, Pütürge merkezli 4,7 büyüklüğündeki depreme ilişkin bütün muhtarlarla görüştüklerini, herhangi bir mal ve can kaybının olmadığını belirtti.

Çalık, "Çok ciddi sallandık, Allah beterinden korusun. Hem belediye başkanımız, hem de kaymakamımızla görüştüm. Muhtarlarımızın tamamıyla görüştük, çok şükür herhangi mal ve can kaybımız yok. Malatyalı vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum" diye konuştu.

Prof. Görür'den uyarı

Bilim Akademisi Üyesi Prof. Dr. Naci Görü, Twitter hesabından yaptığı değerlendirmesinde "Arkadaşlar, Malatya- Uluköy’de 4.9’luk bir deprem oldu. Elazığ depremi ile kırılan Sivrice-Pütürge kolu gittikçe kırılarak hemen hemen Çelikhan-Erkenek hattına dayandı. Bu depremler bu hattı stres transferiyle yüklemektedirler. Buradaki yerleşimler dikkatli olmalı" uyarısı yaptı.

 

Independent Türkçe, AA

DAHA FAZLA HABER OKU