Akşener: Özdağ’ın Kavuncu hakkındaki iddialarını Fidan ve Akar’a bizzat sordum

İYİ Parti Genel Başkanı Akşener, ihraç edilen Özdağ’ın Kavuncu hakkındaki bilgileri jandarma, asker ve MİT’ten aldığını söylediğini aktardı

Fotoğraf: AA

İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu'ya yönelik açıklama ve ithamları nedeniyle Disiplin Kurulu'na sevk edilen ardından da ihraç edilen İstanbul Milletvekili Ümit Özdağ'ın hakkında partinin genel başkanı Meral Akşener yeni bir açıklama yaptı.

Habertürk’te Fatih Altaylı’nın sunduğu Teke Tek programına katılan Akşener, Özdağ’ın kendisine geldiğini ve Kavuncu’nun FETÖ’cü olduğunu söylediğini anlattı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Akşener, Özdağ’a belge ve bilgi getirmesi gerektiğini ve ardından gereğini yapacağını söylediğini aktardı.

Daha sonra Özdağ’ın kendisine belge ve bilgi olmadan geldiğini bildiren Akşener, bu bilgileri nereden aldığını sorduğunu ifade etti.

Özdağ’ın bilgileri jandarma, asker ve MİT’ten aldığını söylediğini aktaran Akşener bu kurumların başındaki isimler olan Hakan Fidan ve Hulusi Akar’la bizzat görüştüğünü bildirdi.

“Bende bu kurumların başındaki insanları aradım, Bu bilgilerin sizde olup olmadığını doğru mu?” dediğini söyleyen Akşener görüşmelerin resmi kanallar aracılığıyla yapıldığını bildirdi.

“Özel kalemler üzerinden aradım resmi bir biçimde” diyen Akşener, “Bana geri döndüler, bizzat kendileri, Özdağ’ın ağzından yazıp okuyup oralardan aldığını iddia ettiği ifadelerin onların sisteminde olmadığını söylediler” ifadelerini kullandı.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU