Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı: Türkiye basın özgürlüğünün çok geniş yaşandığı bir ülke

Fahrettin Altun, ABD’nin Türkiye Büyükelçiliği’nin dünya basın özgürlüğü günü mesajlarına yanıt verdi

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun / Fotoğraf: AA

ABD’nin Türkiye Büyükelçiliği’nin Twitter hesabından “Türkiye’yi ifade özgürlüğüne, adil yargılanma güvencesine ve yargı bağımsızlığına saygı göstermeye, bunları teminat altına almaya çağırmayı sürdüreceğiz” mesajını paylaşmıştı. 

 

 


Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun Daily Sabah gazetesine verdiği demeçte “Türkiye’de basın özgürlüğü konusunda herhangi bir sorun bulunmadığını söyledi: 

Hem içeride hem de dışarıda kasıtlı ve manipülatif bir şekilde iddia edildiğinin aksine Türkiye'de basın özgürlüğü konusunda herhangi bir sorun bulunmuyor. Bugün Türkiye ile ilgili basın özgürlüğü tartışmaları esas zemini olan medya alanıyla ilgisini yitirmiş durumda. Maalesef bu konuya tamamen siyasi ve ideolojik bir mesele olarak yaklaşılıyor. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

“Objektif bir bakışla Türkiye'nin basın özgürlüğünün çok geniş çerçevede yaşandığı bir ülke olduğunun çok rahat görüleceğini savunan Altun, "Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan 17 senedir iktidarda bulunuyor. Bu dönem boyunca ülkemizde demokrasi, insan hakları ve ifade özgürlüğü konularında kayda değer atılımlar gerçekleştirildi. Bunun sağladığı ortamda medyada da ciddi bir büyüme ve çeşitlilik ortaya çıktı. Basın özgürlüğü alanında da haksız, yanlı ve manipülatif değerlendirmelerin aksine ciddi bir genişleme sağlandı” dedi. 

 

Independent Türkçe, Ajanslar

DAHA FAZLA HABER OKU