İstanbul’da “PKK/KCK” operasyonu… Şişli Belediye Başkan Yardımcısı da gözaltında

Operasyon kapsamında 19 kişi gözaltına alındı, 6 kişi aranıyor

Fotoğraf: AA arşivi.

İstanbul’da düzenlenen “PKK/KCK” operasyonu kapsamında 19 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar arasında Şişli Belediye Başkan Yardımcısı Cihan Yavuz'un da bulunduğu öğrenildi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, kentte PKK/KCK adına faaliyette bulundukları iddiasıyla 25 kişi hakkında gözaltı kararı verildi.

İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, farklı ilçelerde 28 adrese düzenledikleri eş zamanlı operasyonda, aralarında Şişli Belediye Başkan Yardımcısı Yavuz'un da bulunduğu 19 şüpheliyi gözaltına aldı. Hakkında gözaltı kararı olan 6 kişi daha aranıyor.

Gözaltına alındıkları öğrenilen isimler şu şekilde:  

Şişli Belediye Başkan Yardımcısı Cihan Yavuz, HDK Halklar ve İnançlar Meclisi üyesi Çiğdem Kılıçgün Uçar, Gazeteciler Davut Uçar ve Kesire Önel, Anadolu Yakınlarını Kaybeden Ailelerle Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (ANYAKAY-DER) üyesi Alaattin Altıntaş, HDP Üsküdar eski İlçe Eşbaşkanı Erşan Ongulu, Mehmet Karadağ, Muhsin Demir, Marmara Tutuklu ve Hükümlü Aileleri ile Dayanışma Derneği (MATUHAYDER) Eşbaşkanı Hüsnü Taş ile derneğin yöneticileri Muhlis Bozdemir, Nazım Adıgüzel, Yusuf Çelik, Emine Kaya.

Adreslerde yapılan aramalarda, 1 tabanca, 1 yedek şarjör ve 103 merminin ele geçirildiği ifade edildi.

HDP, gözaltılar hakkında şu paylaşımı yaptı:

 

Independent Türkçe, AA, İHA

DAHA FAZLA HABER OKU