Karamollaoğlu'ndan Arınç'ın istifasıyla ilgili açıklama: Cumhurbaşkanı iyice yalnızlaştı, etrafında kimse kalmadı

Karamollaoğlu, vatandaşın Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'ni savunanlara itibar göstermediğini belirterek, "Kamuoyu gösteriyor ki, ikisi birden yüzde 40’ın altına indi. İlk seçimde bu dönem bitecek" dedi

Fotoğraf: AA

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, haftalık basın toplantısında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü dolaysıyla kadınların yaşadığı sıkıntılara değinen Karamollaoğlu, "Kadınla şiddetle mücadelede takip edilen yolun isabetli olmaması sebebiyle, sadece ülkemizde değil tüm dünyada bir başarısızlık söz konusudur. Maalesef kadına şiddet azalmıyor, artıyor. Bu şiddetin önüne geçmek için almaya çalıştıkları hiçbir tedbir fayda vermiyor. Maalesef bu ülkemizde de böyledir. Bunu farklı mecralara kaydırmak isteyenler, aslında başarılı olunmadığını görmeleri ve daha ciddi tedbirlerin almaları icap eder. Israrla söylediğimiz iki konu birlikte ele alınmadıkça bunun çözülebileceğini görmüyoruz" ifadelerini kullandı.

"İktidar en büyük başarısızlığını eğitimde gösterdi"

Eğitimde yaşanan problemlere dikkat çeken Karamollaoğlu, AK Parti iktidarının en büyük başarısızlığını eğitimde gösterdiğini savundu.

19 yıllın içinde 8 kez Milli Eğitim Bakanının değiştiğini belirten Karamollaoğlu, "Maalesef iktidar eğitimde istikrarı sağlayamamıştır.  Nurettin Topçu’nun ifadesiyle, bugün Milli Eğitim sistemimizin iki önemli eksiği var, bu eksikler; eğitim ve sistemdir. Eğitimde maksat, gençleri hayata hazır hale getirmektir. Bizim, hayatın her alanına kalifiyeli insan yetiştirmemiz gerekir” diye konuştu.

FATİH projesi kapsamında dağıtılan tablet bilgisayarla ilgili de konuşan Karamollaoğlu, "500 bin tablet dağıtacağız' dediler. Bunun 1 milyonunu 19 sene önce dağıttılar. İhtiyaç yokken dağıttılar. O tabletler hiç kullanılmadı, işe yaramadı. Belki yüzde 10’nu kullanılmıştır. Bir evde üç çocuk varsa her çocuğa ayrı tablet lazım. Bunu idrak etmeden olmaz. EBA’dan yapalım diyorlar bunun içinde üç tane televizyona ihtiyaç var" dedi.

"Türkiye'nin içi düzelmeden ekonomi düzelmez"

Döviz kurunda yaşanan dalgalanmanın devam ettiğini belirten Karamollaoğlu şöyle devam etti:

Berat Albayrak istifa edince herkes sustu, bunu oyun sandılar. Berat Albayrak gidince dolarda düşüş yaşandı. Faizler arttı. Şimdi, döviz nasıl indi diyorlardı. Dolar adım adım yükseliyor. 8 lira seviyesini yeniden buldu. Türkiye’nin içini düzeltmeden ekonomiyi düzeltmiş olamazsınız. Bu en basit meseledir. Türkiye bu söylediğimiz noktaya gelmeden problemlerini çözemez. Arkadaşlarımız bu noktada en küçük eleştiriye tahammül edemiyorlar. Tavsiyelerin hiçbirine kulak vermiyorlar. Farklı fikir beyan edenleri susturuyorlar. İşte buna da şahit olduk.

"Cumhurbaşkanı tamamen yalnızlaştı, çok üzülüyorum"

Karamollaoğlu, Bülent Arınç’ın YİK üyeliği görevinden ayrılmasına ilişkin de şunları kaydetti:

Çok ama çok üzülüyorum. Cumhurbaşkanı tamamen yalnızlaştı. Çevresinde bir halka oluştu. Kendisi mi oluşturdu, başkası mı oluşturdu bilmem. Ama bu halka Cumhurbaşkanın halkla olan münasebetini kesiyor. Haydi, oradan diyebilirler. Bu benim kanaatim. Tehditlere karşı mazlumların yanında olmadan memleketimizde adalet olmaz. Bu ülke hepimizindir. Kaos ortamından çıkmamız gerekiyor. Birbirimizle konuşmamız gerekiyor. Biz bu ortamı oluşturmadan ülkemize huzur gelmez.

"İlk seçimde bu dönem bitecek"

Karamollaoğlu, basın toplantısının ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Bir gazetecinin  "Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi” tekrar tartışma konusu oldu ilişkin soruya Karamollaoğlu şu yanıtı verdi:

Bu arkadaşlar sistemin doğru olduğunu düşene bilirler. Ortada bir gerçek var; vatandaş artık bunu savunanlara itibar etmiyor. Kamuoyu gösteriyor ki, ikisi birden yüzde 40’ın altına indi. Onun için erken seçim onların gönlüne göre olmaz ama başka şartlar ortaya çıkarsa olur. Bugün ki sistem Türkiye’yi bağladı. Kimse konuşamıyor. Konuşmanın da bir faydası yok. Meclis artık önemini yitirdi. Cumhurbaşkanı iyice yalnızlaştı. Etrafında müzakere edecek kimse kalmadı.  Onun için Bahçeli tehdit edenlerin yanında durduğu için sadece kendisine zarar verir. Bu dönem bitti. Herkes biliyor. İlk seçimde bu dönem bitecek.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU