Yüksek risk grubundaki Papa, NBA heyetiyle görüşmesinde yine maske takmadı

Vatikan'daki toplantıya maskesiz katılan Papa, yeni kitabında maske karşıtlarını eleştirdi

Vatikan'daki görüşmede Papa'nın yanı sıra hiç kimse maske takmadı (NBPA/Twitter)

Daha önce de birçok etkinlikte maskesiz boy gösteren Papa Francis, NBA’den ve ABD Ulusal Basketbolcular Birliği (NBPA) sendikasından temsilcilerle görüşmesine yine maskesiz katıldı.

Vatikan’da düzenlenen, toplumsal adalet ve ırk eşitliği konularının ele alındığı toplantıda Papa’nın yanı sıra hiç kimsenin maske takmaması dikkat çekti. Vatikan’daki toplantıda Papa, 5 NBA oyuncusu ve 5 sendika temsilcisiyle kapalı salonda bir süre sohbet ettikten sonra konuklarıyla fotoğraf çektirdi ve hediyelerini kabul etti.

Kovid-19’un en sert vurduğu ülkelerden İtalya’da vaka sayısı artmaya devam ederken Papa’nın birçok etkinliğe maskesiz katılması eleştirilere yol açmıştı. Gençliğinde bir hastalık nedeniyle akciğerinin bir kısmı alınan 83 yaşındaki Papa Francis'in, Kovid-19’a karşı en yüksek risk grubunda olduğu belirtiliyor. Daha önce Vatikan’daki üst düzey bir ismin Papa’yla yüz yüze yaptığı görüşme sonrasında koronavirüs kapması, Papa’nın da hastalığa yakalanmış olabileceği yorumlarına yol açmıştı.

Kitabında maske karşıtlarını eleştirdi

Öte yandan Papa, Britanyalı biyografi yazarı Austen Ivereigh’le sohbetleri sonucu yayımlanan yeni kitabı Let Us Dream: A Path to a Better Future (Hayal Kurmamıza İzin Verin: Daha İyi Bir Geleceğe Giden Yol)  kitabında, maske karşıtlarını ve Kovid-19 önlemlerine karşı gösteriler düzenleyen kişileri eleştirdi. Papa kitapta “Bazı gruplar protestolar düzenledi, mesafeyi korumayı reddetti, seyahat yasaklarına karşı yürüdü. Sanki halklarının iyiliği için önlemleri uygulayan hükümetler özerkliklerine ve kişisel özgürlüklerine bir tür siyasi saldırıda bulunuyormuş gibi” ifadelerini kullandı.

Papa kitapta, devletin kişilere maske takma zorunluluğu getiremeyeceğini söyleyen kişilerin “kendi küçük dünyalarında yaşadığını da” belirtti.


Independent Türkçe, AFP, RT

DAHA FAZLA HABER OKU