İzmir'de enkaz altından kurtarılan küçük Elif'in babası: Kızımın adını ticari amaçla kullananlara karşı hukuk mücadelesi başlatacağım

Baba Perinçek, acılardan nemalanmaya çalışanların insanlık ölçeğinde kırık not alacağını söyledi

Fotoğraf: AA

İzmir'deki depremden 65 saat sonra enkazdan çıkarılan 3 yaşındaki Elif'in babası Oğuz Perinçek, yaşama azmiyle umudun simgesi haline gelen kızının adını ticari amaçla kullananlara karşı hukuk mücadelesi başlatacağını söyledi.

30 Ekim'de İzmir'de meydana gelen depremde 116 kişinin hayatını kaybettiğini, çok sayıda insanın yaralandığını ve evini kaybettiğini hatırlatan Perinçek, bazı depremzedelerin hala çadır kentlerde kaldığını, gönüllü insanların, ihtiyaç sahiplerine su, gıda sağlamak için seferber olduğunu, hatta evlerini açtığını dile getirdi.

İyi niyetle yardıma koşanların yanı sıra tüm Türkiye'nin umutlarını yeşerten depremzedelerin isimlerini, sembollerini, çizimlerini kullananların da ortaya çıktığına dikkati çeken Perinçek, şöyle konuştu:

Yürekleri sevgi ve merhamet dolu bu insanlar yaraları sarmaya çalışırken bazı firmalar kızım Elif Perinçek'in ismini kullanarak yapmadıkları yardımları yapmış gibi gösterme gayretine girmiş ve sosyal medyada keyfi paylaşımlarda bulundular. Daha önce de paylaştığımız üzere yardımların aile fertlerine kişisel destek yerine çadırlardaki ihtiyacı olan insanlara yapılması gerektiğini bir kez daha belirtmek istiyorum.

Depremin sembollerini kullanarak kazanç sağlamak isteyenlere gereken cevabı gerçek iyilikseverler nasıl verdiyse acıyı reklama döküp kazanca çevirmeyi amaçlayan birkaç zavallıya da gerekli cevap memleketimin güzel insanları tarafından muhakkak verilecektir. Elif'in ismini kullanarak deprem felaketi üzerinden para kazanmak isteyenler hakkında gerekli hukuki yollara başvuracağım.

Kızı Elif'in eğitim masraflarını karşılayacağı yönünde açıklamalar yaparak felaketten çıkar sağlamak isteyenlerin olduğuna işaret eden Perinçek, acılardan nemalanmaya çalışanların insanlık ölçeğinde kırık not alacağını da sözlerine ekledi.

Ne olmuştu?

İzmir depreminin ardından iş çevrelerinden birçok isim ve firma depremzede çocuklar için burs imkanı sağlayacağını veya eğitim masraflarını karşılayacağını duyurmuştu.

İş insanı Nevzat Aydın sosyal medyada yaptığı açıklamada "Minik Elif'in hayatı boyunca tüm eğitim masraflarını üstlenmek istiyorum. Ulaşabileceğim bir mercii bulamadım. Lütfen ailesi, yetkililer, birileri bana mesaj atarak ulaşsın... Evet, gelecek saçma sapan tepkilere hazırlıklıyım" ifadelerini kullanmıştı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

İSTEK Vakfı İzmir Okulları ve SEY Vakfı, İzmir’deki depremde enkaz altından kurtulan çocuklara burs vereceğini açıklamıştı. Semra & Enver Yücel (SEY) Vakfı'nın sosyal medya hesaplarından yapılan duyuruda, İzmir'deki depremin herkesi derinden sarstığı belirtildi. Vakıftan yapılan açıklamada, şu ifadeler yer almıştı:

Semra & Enver Yücel (SEY) Vakfı'nın sosyal medya hesaplarından yapılan duyuruda şu ifadeler yer almıştı:

Biliyoruz ki ateş en çok düştüğü yeri yakıyor. Şimdi, küçücük yaştaki çocuklarımızın ruhundaki büyük yaraları, bir nebze olsun iyileştirme zamanı. Enkazdan çıkıp mucize yaratan ve enkazdan çıkma umudunu bir an olsun yitirmeden beklediğimiz tüm çocuklarımızın, hayatları boyunca tüm eğitim masraflarını SEY Vakfı olarak karşılamak üzere yola çıktığımızı bildirmek isteriz.

 

Yurtiçi Kargo da İzmir depreminden 91 saat sonra kurtulan Ayda'nın eğitim masraflarını karşılayacağını belirtmişti. Yurtiçi Kargo'nun sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, "Ayda bizim kızımız! 91 saat sonra enkazdan sağ kurtulan Ayda’mızın tüm eğitim masrafları şirketimiz tarafından karşılanacak" ifadeleri yer almıştı.

 

Independent Türkçe, AA

DAHA FAZLA HABER OKU