Dünyanın en zengin insanı, neden e-posta adresini gizlemediğini açıkladı

Jeff Bezos, CNBC'nin gönderisine 10 dakika içinde yanıt verdi

56 yaşındaki Bezos, 200 milyar dolar kişisel servete ulaşan ilk insan olmayı başardı (AFP)

Amazon CEO'su Jeff Bezos, yazdığı kitapta niçin herkesin görebileceği bir e-posta adresine sahip olduğunu kamuoyuyla paylaştı. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Invent & Wander: The Collected Writings of Jeff Bezos (İcat et ve Dolaş: Jeff Bezos'un Yazıları) isminde yeni bir kitabı yayımlanan dünyanın en zengin insanı, [email protected] adresine gelen e-postalar için şu ifadeyi kullandı:

Müşterilerden duyduğum her sorun, gelişim için bir fırsat oluyor.

Bezos, gelen her e-postayı bizzat kendisinin okuyamadığını ancak merakının pek çoğunu okumasına neden olduğunu yazdı. 

Gönderilerin çoğunun şikayet içerikli olduğunu belirterek, "İnsanlar genelde bundan dolayı bize yazıyor, siparişlerini bir şekilde becerememiş oluyoruz" dedi. 

Kendisinin tekil şikayetleri ciddiye alarak yaşanan sorunların arkasındaki temel nedenlerin araştırılması ve eksikliklerin giderilmesi için talimat verdiğini de vurgulayan Bezos, şunları belirtti: 

Bu sorunu düzelttiğiniz zaman sadece bir kişinin yaşadığı sıkıntıyı değil, herkesin yaşayabileceği sorunu çözmüş oluyorsunuz. Bu da yaptığımız işin devasa bir kısmını oluşturuyor. Eğer kötü bir deneyim yaşadıysanız ya da siparişiniz gelmediyse, ben duruma böyle yaklaşıyorum.

CNBC de [email protected] hesabına e-posta göndererek Bezos'a bu hesabı niye gizlemediğini sordu. 

Pazartesi günü yerel saatle 10.20'de gönderilen e-postaya 10 dakika içinde cevap veren Bezos, müşterilerin yorumlarını ve şikayetlerini bu hesaba göndermesi hakkında "Evet, doğru. Onlardan çok fazla görüyorum" dedi.


Independent Türkçe, CNBC

DAHA FAZLA HABER OKU