Bahçeli’den Arınç’a tepki: Demirtaş teröristtir, aksini iddia eden fitnenin elebaşıdır

Cumhurbaşkanlığı YİK üyesi Arınç’a tepki gösteren MHP lideri, ''Siyaset eskisi bir şahsın Kavala ile Demirtaş'a güzellemeler yapması çarpıklıktır ahmaklıktır. Bu suçluyu övmektir” ifadelerini kullandı

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu (YİK) üyesi Bülent Arınç'a geçen günlerde yaptığı Demirtaş ve Kavala çıkışları sebebiyle tepki gösterdi. Bahçeli, Arınç'ın "Selahattin Demirtaş ve Osman Kavala'nın serbest bırakılmasına" yönelik bir açıklama yaptığını ifade ederken "Bu ahlaksız bir üslup, akılsız bir teklif değil midir? Neyin özgürlüğü, elinde silahla dağda gezene özgürlük değil, milletin demir yumruğu layıktır" ifadelerini kullandı.

MHP lideri partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun şehirde bulaşıcı hastalık dolayısıyla ölen kişilere dair rakamlar paylaşmasına tepki gösterdi. İBB Başkanı'na "kendini bilmez" diyen Bahçeli, şunları söyledi:

Siyasi çıkar peşinde koşup devlet ile vatandaş arasında güvensizlik oluşturmaya çalışmak gafilce bir anlayıştır. Belediye işlerinden başka her şeye dil uzatan bu kendini bilmezin maksadı nedir. Yoksa CHP zihniyeti virüsün bulaşma hızından memnun mudur? Yalan bilgilerin paylaşıldığını ima etmek virüs kadar tehlikelidir.

"Cumhur İttifakı yaşayacak"

Son dönemlerde AK Parti ile oluşturdukları Cumhur İttifakı’na yönelik söylemlere tepki gösteren Bahçeli, Cumhuriyet yazarı Orhan Bursalı'yı da eleştirerek şunları söyledi:

Cumhur İttifakı ile ilgili akla hayale sığmayan dedikoduları ibretle takip ediyoruz. Cumhur İttifakı'nın kolonlarının çatırdağını söyleyenlerden tutun da bu dönüşte MHP'ye yer yok diyenlere kadar pek çok şey söylenmiş. Bazıları da gelişmeler bir rota değişikliğine işaret ediyor diyecek kadar akıl noksanlığını ispat etmiştir. Korkak bir kalem sahibi, "Recep Tayyip Erdoğan Bahçeli'yi harcar, Bahçeli de Recep Tayyip Erdoğan'ı" diyebilecek kadar kendinden geçmiştir. Çünkü bunların canı böyle istiyor. MHP ile AK Parti, iki kahraman millet eseridir. Biz harcarsak sadece hainleri harcarız. Cumhur İttifakı, siyaseti pazarlık üzerine inşa etmemiştir. Cumhurbaşkanımızla hukukumuz Türkiye düşmanlarının kafalarının alamayacağı kadar tutarlı, ilkeli, karşılıklı hürmet ve muhabbete dayalıdır. Kara kediler başka yerde dolaşsın. Cumhur İttiakı, Türkiye'nin yegane umududur. Cumhur İttifakı yaşayacaktır, reformları bir bir hayata geçirecektir.

“Çakıcı benim dava arkadaşımdır”

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu tehdit eden organize suç örgütü liderliğinden hüküm giymiş olan Alaattin Çakıcı’ye sahip çıkan Bahçeli, “Alaattin Çakıcı benim dava arkadaşımdır, şehidimizin oğludur, vatan ve millet sevdalısıdır, üzerine atılı suçların bedelini 20 yıl cezaevinde kalarak ödedi. Bu devlete nasıl hizmet ettiğini bilen bilir. Bilmeyen de kendi bilir” ifadelerini kullandı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Arınç'a tepkiler

Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu (YİK) üyesi Bülent Arınç'ın açıklamalarına tepki gösteren Bahçeli, şu ifadeleri kullandı:

Sayın Arınç, biz Kürt kökenli kardeşlerimizi bir teröristin anlatıldığı kitaptan değil, hayatın bizatihi içinden, milletimizin şerefli mensubu olmalarından, anıda, acıda ve gelecekte birlikte olmamızdan tanıyor ve onlara baktığımız zaman tıpatıp kendimizi görüyoruz. Devran isimli kitap bir terör anlatısıdır. Devran isimli şahıs bir teröristtir. Yazan da teröristtir. Demirtaş’a masum gözüyle bakıyorsan, teröristlerin saldırısıyla şehit olan Yasin Börü’ye, Eren Bülbül’e, 11 aylık Bedirhan bebeğe ne diyeceksin?

“Sayın Arınç nereye varmak, ne yapmak istiyorsun?” diye soran Bahçeli, eleştirilerine şöyle devam etti:

Aslına mı çekiyorsun, nesline mi özeniyorsun? Nedir seni teröristlere sempatiyle baktıran? Özgürlükçü düşünelim diyor, yani demek istiyor ki, teröristler serbest kalsın, Türkiye’ye kast edilsin. Bu ahlaksız bir üslup, akılsız bir teklif değil midir? Neyin özgürlüğü, elinde silahla dağda gezene özgürlük değil, milletin demir yumruğu layıktır.

Bülent Arınç Türkiye’ye kim tuzak kurmuşsa, Cumhur İttifakı’na kimler hasımsa, iç barış ve huzur ortamını kimler bozmak istiyorsa onlara muhabbetle yaklaşmaktadır. Gezi olaylarının sponsoru olan Sorosçu Osman Kavala’nın, özgürlükçü düşünerek serbest kalmasını gündeme getirmek hangi akıl ve mantığın ürünüdür?

Demirtaş teröristtir, Devran isimli kitap terör propagandadır. Bizim nazarımızda aksini iddia eden kim olursa olsun bölücüdür, terörsevicidir, fitnenin elebaşıdır.

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU