BTP lideri Baş: Tam kapanma ile bir ay içerisinde bütün virüsü bu ülkeden temizleriz

BTP lideri Hüseyin Baş, "Türkiye’nin tam kapanmayı sağlayacak imkânları var ama kaynaklar doğru kullanılmıyor" dedi. Baş, tam kapanma sağlanması halinde bir ay içinde virüsün ülkeden temizlenebileceğini öne sürdü

BTP lideri Baş, vatandaşlara asgari geçimlerini sağlayabilecek imkânları devletin karşılaması gerektiğini savunuyor / Fotoğraf: BTP Basın Birimi

Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) Genel Başkanı Hüseyin Baş, koronavirüs salgınında artan vaka, can kayıpları ve alınması gereken tedbirlerle ilgili yaptığı açıklamada, bir ay tam kapanma önerdi. 

Bugün ülkede gerekli olduğu halde tam kapasiteli bir kapanma kararı alınmadığına işaret eden BTP lideri Baş, "Çünkü Türkiye ekonomisinin çarkları tam kapanma kararını kaldırabilecek bir vaziyette değil” dedi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Ekonominin mevcut durumu ve şu anki bakış açısı ile sorunların çözülemeyeceğini öne süren Baş, BTP’nin tüm vatandaşlara kendi asgari geçimlerini sağlayabilecek imkânları devlet olarak verilmesini önerdiğini hatırlatarak, “İnsanlara 'izole ol, evinde bekle' dediğimizde o insanların geçimlerini sağlayacak asgari desteği vermeniz gerekmektedir. Biz bu asgari imkânları tüm vatandaşlarımıza sağladığımızda istersek bu ülkede tüm kepenkleri kapatır, en fazla bir ay içerisinde bütün virüsü bu ülkeden temizleriz” görüşünü savundu.

İmkânımız var ama doğru kullanılmıyor

Türkiye'nin sahip olduğu kaynakların vatandaşlara her türlü desteği vermek için fazlasıyla yeterli olduğunu belirten BTP lideri Baş, "Ama yanlış bir ekonomik bakış açısı ülkemizi bugünkü aciz duruma getirmiştir" dedi.

Sorunların sorumluları çözüm umudu olamaz

Yeni kurulan bazı siyasi partilerin Türkiye'nin içinde bulunduğu ekonomideki sorunlara çözüm vaat ettiğine değinen BTP lideri, "Türkiye'nin ekonomisini bu hale biz getirmedik. Ülke ekonomisini bu hale getirenler ekonomiyi düzeltmeyi vaat ediyorlar. Bu boş bir lakırdıdan başka bir şey ifade etmemektedir” ifadelerini kullandı.

Baş, siyasette ve ekonomide yaşanan sorunların çözümünün Bağımsız Türkiye Partisi olduğunu ifade ederek, “Milletimiz Bağımsız Türkiye Partisi'ne sahip çıkar ve güç birliği yaparsa çözümsüz gibi görünen tüm sorunlarından hızla kurtulabilecektir" diye konuştu.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU