Fatih Erbakan: Paylaşımda adalet için yola çıktık

Düzenlediği basın toplantısında konuşan Erbakan, "Paylaşımda ve yönetimde adaleti tesis edeceğimize dair 'Milli Görüş' sözüyle yola çıktık" dedi

Fotoğraf: Independent Türkçe

Yeniden Refah lideri Fatih Erbakan partisinin 2. kuruluş yıldönümünde açıklamalarda bulundu.

Düzenlediği basın toplantısında konuşan Erbakan şunları kaydetti:

Bundan tam 2 yıl önce 23 Kasım 2018 Cuma günü Yeniden Refah Partisi resmi olarak kuruldu. Bütün Türkiye sathında gayretli çalışmalarına başladı. Yeniden Refah Partisi'ni kurarken on binlerce, yüz binlerce yol arkadaşımız ile birlikte yaşadığımız heyecan Erbakan hocamızın 1969'da yola çıktığı yol arkadaşlarının yaşamış olduğu heyecanla aynı heyecandı. Çünkü bizler de Yeniden Refah olarak 1969'da yola çıkanlarla aynı gaye için aynı aşkla, aynı heyecanla yola çıktık da onun için. Bu gaye milletimizin ve bütün insanlığın maddi ve manevi sıkıntılarından kurtarılma gayesi, milletimizin ve bütün insanlığın dünya ve ahirette saadet ve selamete ermesi gayesi.

"Paylaşımda ve yönetimde adaleti tesis edeceğimize dair 'Milli Görüş' sözüyle yola çıktık"

Güçlerini milletten aldıklarını belirten Erbakan, "Bizler yola çıkarken daha ilk andan itibaren söylediğimiz gibi önce dış güçler, önce imtiyazlılar değil, önce millet diyeceğimize, önce millet anlayışıyla hareket edeceğimize dair "Milli Görüş" sözü vererek yola çıktık. Milletimiz için paylaşımda adaleti, yönetimde adaleti tesis edeceğimize dair "Milli Görüş" sözü vererek yola çıktık" diye konuştu.

Erbakan şöyle devam etti:

Sadece eleştiren değil, Milli Görüş zihniyetiyle çözümü açıkça ortaya koyan bir siyaset  anlayışıyla hareket ettik.  Başta “Milli Kaynak Paketleri-1” kitabımız olmak üzere ortaya koyduğumuz tüm projeleri titiz çalışmalarla, bilimsel yaklaşımla hazırladık ve tüm Milletimiz’le paylaştık. Tüm bu projeleri geliştirirken hedefimiz; “Yeniden Büyük Türkiye” hedefine ulaşmak, ekonomik ve teknolojik bakımdan güçlü Türkiye’yi hayata geçirmektir.

"Haklının güçlü kılındığı bir dünya için gerekli adımları atacağız"

Erbakan, dış politikada yol haritalarının, Avrupa Birliği’ne üye olma hayali peşinde koşan bir Türkiye yerine önce Erbakan Hocamızın 1997 senesinde 54. Hükümet’in Başbakanı olarak kurduğu “D-8 Organizasyonu”nu canlandırmak, sonrasında 57 Müslüman ülkeyi bir araya getirerek “D-60 Organizasyonu”nu yani İslam Birliği’ni hayata geçirmek olduğunu ifade etti.

Erbakan, “güçlünün haklı sayıldığı değil, haklının güçlü kılındığı” Adil Bir Dünya’nın kurulması, tüm ezilenlerin kurtuluşu için çalışacaklarını söyledi.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU