Depremde hayatını kaybeden kadının 9 kedisi sahiplendirildi, son kedi sahibini bekliyor

Rıza Bey Apartmanı'nın enkazından cansız bedeni çıkartılan Süheyla Erdönmez'in 9 kedisi tedavilerinin ardından yeni evlerine yerleştirildi. Erdönmez’in tedavisi tamamlanan son kedisi ise yeni sahibini bekliyor

Rıza Bey Apartmanı'nın enkazından cansız bedeni çıkartılan Süheyla Erdönmez'in 9 kedisi tedavilerinin ardından yeni evlerine yerleştirildi. Erdönmez’in bir kedisi ise hala yeni sahibini bekliyor

İzmir'deki depremde, Rıza Bey Apartmanı'nda oturan ve sokağında yaşayan, özellikle de engelli kedilerin bakımıyla ilgilenen Erdönmez'in çok sayıda kediye de açtığı evi, yerle bir oldu.

Deprem sonrası çöken binada Erdönmez'in cansız bedenine ulaşılırken arama kurtarma ekiplerinin kurtardığı 12 kedi ise veteriner kliniğinde tedavi altına alındı. Kedilerin tedavilerini yapan veteriner hekim Emrah Batı, Erdönmez'i yakından tanıdığını, kedilerinin tedavisini kendisinin yaptığını söyledi.

Kendi kedilerim gibi ilgilendim

Depremin olduğu anlarda kliniğinde olduğunu belirten Batı, o günü şöyle anlattı:

İşyerimin yakınlarındaki Rıza Bey Apartmanı'nın yıkıldığını öğrenince çok üzüldüm. Aklıma hemen Süheyla Hanım geldi. Arama kurtarma ekiplerinin yaptığı çalışmalar sonucu enkazdan çıkarılan kediler, yakın klinik olduğum için bana getirildi. Onların Erdönmez'in baktığı kediler olduğunu görünce duygulandım. Onlarla kendi kedilerimmiş gibi ilgilendim.
 

 Adına barınak yapılacak

Erdönmez'in enkaz altında kalarak hayatını kaybettiğini öğrendiğinde çok üzüldüğünü anlatan Batı, şunları söyledi:

Hayvanları çok severdi. Özellikle engelli kedilere bakardı. 50'ye yakın kedinin bakımını üstlendiğini biliyorum. Kedilerinin bir kısmına evinde, bir kısmına ise evinin altında bulunan boş dükkanda bakardı. Üzücü olayın ardından eşi kliniğime geldi. Kendileri için hatırası olan 2 kediyi aldı. Diğerlerini sahiplendirmemi söyledi. Eşinin adına bir kedi barınağı yaptıracağını ifade etti. Duyarlı hayvanseverler, Erdönmez'in kedilerini sahiplenmek için bana başvurdu. 9 kediyi iyi yerlere teslim ettim. Süheyla Hanım'dan bana bir kedi kaldı. Onun da tedavisini tamamladım. O şirin kediyi sahiplenmek isteyen hayvanseverler var.

 

AA 

DAHA FAZLA HABER OKU