Selvi: Erdoğan, Arınç’ın yaptığı açıklamalara hızlı bir yanıt verdi

"Erdoğan, yeni reform sürecine hazırlanırken, olası yol kazalarına imkân vermemek kritik bir hamle yaptı. Ama tam da zamanında yaptı"

Fotoğraf: AA

Hürriyet gazetesi yazarı Abdulkadir Selvi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Bülent Arınç’ın ifadelerine “hızlı bir yanıt verdiğini” söyledi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Selvi, bugünkü köşe yazısında Erdoğan’ın Arınç’a yönelik söylediği sözleri de hatırlatarak şunları yazdı:

Erdoğan siyasi feraseti yüksek bir lider. Bülent Arınç’a yanıt verirken, bir yandan fitne uyarısında bulundu. “Son günlerde bizimle asla ilgisi olmayan kimi bireysel açıklamalar ile yeni bir fitne ateşi yakılmaya çalışıldığını görüyoruz. Geçmişte birlikte çalışmış olsak bile hiç kimsenin şahsi açıklamaları hükümetimizle, partimizle ilişkili hale getirilemez” dedi.

Henüz reform süreci başlamadan Arınç’ın yaptığı açıklamalar üzerine Erdoğan hızlı bir şekilde yanıt verme gereği duydu. Çünkü;

1- Selahattin Demirtaş ve Osman Kavala konusunda Arınç gibi düşünmüyor.

2- Hukuk ve ekonomi alanını kapsayacak olan yeni reform sürecinin amacından saptırılmasına izin vermedi.

3- Reform sürecinde yapılan açıklamaların MHP’yi rahatsız etmesine ve cumhur ittifakının zarar görmesine izin vermedi.

Selvi, “Erdoğan, yeni reform sürecine hazırlanırken, olası yol kazalarına imkân vermemek kritik bir hamle yaptı. Ama tam da zamanında yaptı” yorumunu da yaptı.

Arınç, 19 Kasım akşamı tutuklu bulunan Selahattin Demirtaş ve Osman Kavala’nın tahliyesinin söz konusu olabileceğini söylemişti. O tarihten sonra birkaç kez ekran karşısına geçen Erdoğan, Arınç’la ilgili açıklamasını dün yapmıştı.

 

Hürriyet, Independent Türkçe

 

DAHA FAZLA HABER OKU