DSÖ'den üçüncü dalga uyarısı: 2021 başlarında gelebilir

Dünya Sağlık Örgütü'nün temsilcisi Asya ülkelerini örnek gösterdi

Fotoğraf: Reuters

Dünya Sağlık Örgütü'nün (DSÖ) Kovid-19 Özel Temsilcisi David Nabarro, Avrupa ülkelerinin yaz aylarında ikinci dalga için yeterince hazırlık yapmadığını ve bu durumun ikinci dalgaya yol açtığını söyledi. İsviçre gazetesi Solothurner Zeitung'a konuşan Nabarro "Yaz aylarında, ilk dalgayı kontrol altına aldıktan sonra gerekli altyapıyı oluşturma fırsatını kaçırdılar. Şu an ikinci dalgayı yaşıyoruz. Eğer gerekli altyapıyı kurmazlarsa, önümüzdeki yılın başlarında da üçüncü bir dalga yaşayacağız" ifadelerini kullandı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Asya ülkelerini örnek gösterdi

Güney Kore gibi Asya ülkelerinin salgınla mücadelesini Avrupa'ya örnek gösteren Nabarro, bu ülkelerin halkları için "İnsanlar tamamen katılımcı; virüsün işini zorlaştıracak şekilde davranıyorlar. Mesafelerini koruyor, maske takıyor, hastalandıklarında izole oluyor, ellerini ve yüzeyleri temizliyorlar. En riskli grupları koruyorlar" diye konuştu.

Nabarro, Avrupa ülkelerinin hükümetlerine enfeksiyon sayıları düşük seviyede seyredene kadar önlemleri yürürlükten kaldırmama çağrısı yaptı ve "Sayılar düşene ve düşük seyredene kadar beklemek gerekiyor" dedi.

 

 

Reuters

DAHA FAZLA HABER OKU