Trump'ın kullandığı antikor kokteyline acil kullanım izni verildi

Uzmanlar, ilaçlarla birlikte hastane yoğunluğunun azalmasını umuyor

Trump, antikor kokteylini hastalığın çaresi olarak nitelendirmişti (AP)

ABD Gıda ve İlaç Dairesi (FDA), Donald Trump'ın koronavirüs kaptığı zaman kullandığı antikor kokteyline acil kullanım izni verdi.

FDA, cumartesi yaptığı açıklamada, Regeneron Pharmaceuticals adlı ilaç şirketin geliştirdiği antikor kokteylinin, hafif ve orta şiddette semptomları olan 12 yaş üstü hastalarda kullanılabileceğini bildirdi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Belirli kronik hastalıkları bulunan yüksek riskli hastalar da kokteyli kullanabilirken hastanede yatanlara izin verilmiyor.               

Washington Post'ta yer alan habere göre, REGEN-COV2 adlı antikor kokteyli, monoklonal antikorlar diye bilinen sınıfa giriyor.

Bu tür antikorlar, vücudun kendi koruyucu bağışıklık tepkisini geliştirmesini beklemeden enfeksiyonlarla savaşabilmek için insan vücudunun meydana getirdiği antikorların kopyasını üretiyor.

Doktorlarsa, ilaçlar sayesinde ABD'deki hastane yoğunluğunun azaltılacağını umuyor. Zira FDA üyesi Stephen Hahn, şu ifadeleri kullandı:

Moloklonal antikor ilaçlarına izin vermek, kişilerin hastaneye yatmasını önleyebilir ve sağlık sistemi üzerindeki yükü hafifletebilir.

Ancak ilacın yapımı epey karmaşık ve zaman alıyor. Bu yüzden başlangıçta yetersiz kalacağı düşünülüyor.

Öte yandan şirket, Regeneron, kasım sonuna kadar 80 bin hastaya yetecek miktarda dozajın hazır olacağını, 2021 Ocak’ının sonuna kadarsa 300 bin hastaya ulaşacaklarını bildirdi.

 

Independent Türkçe, Washington Post, CNBC

DAHA FAZLA HABER OKU