İki protestocuyu öldürmekle suçlanan 17 yaşındaki Rittenhouse, 2 milyon dolar kefaletle serbest bırakıldı

Rittenhouse, ağustos ayında Wisconsin'da düzenlenen yurttaş hakları protestoları sırasında iki kişiyi vurarak öldürmekle suçlanıyor

ABD'de 17 yaşındaki genci "kahraman" ilan edenler oldu (AP)

Yetkililer, Wisconsin'daki polis şiddeti protestoları sırasında iki kişiyi vurarak öldürmekle suçlanan Illinoisli genç Kyle Rittenhouse'ın, kefaletinin ödenmesinin ardından cuma günü hapishaneden çıktığını doğruladı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Wisconsin'daki yetkililer, Illinois'dan iadesini gerçekleştirdikleri 17 yaşındaki Rittenhouse'u, ağustosta ABD'nin Wisconsin eyaletine bağlı Kenosha'da düzenlenen protestolar sırasında Joseph Rosenbaum ve Anthony Huber isimlerini taşıyan iki göstericiyi vurarak öldürmek ve üçüncü bir erkeği yaralamakla suçlamıştı. Rittenhouse yasadışı silah bulundurma suçlamasıyla da karşı karşıya.

Kefaleti 2 milyon dolar (yaklaşık 15 milyon TL) olarak belirlenmişti.

Suçlamalara itiraz eden Rittenhouse, meşru müdafaada bulunduğunu iddia ediyor.

Rittenhouse, ayaklanmayı durdurmak için Kenosha'ya gittiğini iddia eden bazı muhafazakarlar arasında şöhret oldu. Suçlamalar yapıldıktan iki gün sonra başlatılan kefalet fonu, ülke çapındaki destekçilerden yaklaşık 2 milyon dolar topladı.

Kyle Rittenhouse, perşembe günü Washington Post'a yaptığı açıklamada, saldırılarda kullandığı söylenen piyade tüfeğini gayri meşru şekilde bir arkadaşına aldırdığını ve ortamdaki gerginliğin ortasına silahlı olarak girmekten pişmanlık duymadığını söyledi:

Kendimi korumak zorunda kaldığımı hissediyorum.
Kendimi korumasaydım o gece ölebilirdim.

Kenosha'daki protestolar, 23 Ağustos'ta hane içi bir olaya müdahale eden beyaz bir polis memurunun siyahi Jacob Blake'i 7 kez sırtından vurmasıyla, ağustos ayı sonlarında patlak verdi.

Bu kurşunlama, takip eden günlerde hem barışçıl protestolara hem de ayaklanmalara ilham oldu. 25 Ağustos'taki gösterilerde çekilmiş videolar; Rittenhouse'ın bir grafitinin üzerini boyadığını, bir milis grubuyla ilişkili olduğunu iddia ettiğini ve ateş açılmadan önceki ve sonraki anlarını gösteriyor. Rittenhouse'ın protestocularla tartıştığı ve onlara silahını doğrulttuğu da görülüyor.

 

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news/world

Independent Türkçe için çeviren: Onur Bayrakçeken

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU