Fitch’ten faiz artırımı yorumu: Türkiye'nin güvenilirliğini inşa etmesi zaman alacak

Fitch Ratings, Türkiye'nin para politikası güvenilirliğini yeniden tesis etmesinin zaman alacağını belirtti

Naci Ağbal'ın Merkez Bankası başkanı olarak atanmasının ardından yapılan ilk PPK toplantısında politika faizi 475 baz puan artırıldı / Fotoğraf: AA

Uluslararası Kredi Derecelendirme Kuruluşu Fitch Ratings, Merkez Bankası'nın faiz kararına ilişkin, "Para politikası güvenilirliğini artırmaya yönelik bir adım olduğu ancak bunun zaman alacağı" değerlendirmesinde bulundu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

TCMB'nin 19 Kasım'da politika faizini 475 baz puan artırarak yüzde 15'e yükselttiği belirtilen raporda, "Tüm fonlar para politikasını daha şeffaf ve öngörülebilir hale getirmesi gereken bir haftalık repo faiz oranıyla sağlanacak" ifadelerine yer verildi.

Raporda ayrıca, Merkez Bankası'nın enflasyonla mücadele konusundaki kararlılığını güçlü bir şekilde vurguladığı ifade edildi.

Para politikası kredibilitesinde Naci Ağbal'ın atanmasının ardından ilerleme ihtimaline dikkat çeken Fitch, Lütfi Elvan'ın Maliye Bakanı olmasıyla ise TL'nin yüzde 11 civarında değer kazandığına vurgu yaptı.

Raporda, "TCMB'nin para politikası güvenilirliğini yeniden tesis etmesi zaman alacaktır" ifadelerine yer verildi.

Para Politikası Kurulu, görevden alınan Murat Uysal'ın yerine Naci Ağbal'ın Merkez Bankası Başkanlığına atanmasının ardından 19 Kasım'da yaptığı ilk toplantıda politika faizi olan bir haftalık repo faizini 475 baz puan artırarak yüzde 15'e yükseltmişti.

 

Independent Türkçe, Dünya

DAHA FAZLA HABER OKU