Komplo teorisyenleri, bir hemşirenin koronavirüs yüzünden öldüğü hastaneyi istila etmeye çalıştı

Mayıstan bu yana Provo Polisi 8 tane izinsiz giriş ihbarı aldı

"Komplo teorisyenleri" hastanenin dolu olduğuna inanmıyor (Google Haritalar)

ABD'nin Utah eyaletindeki Prova kentinde komplo teorisyenleri, asılsız şekilde inandıkları koronavirüs örtbasını "açığa çıkarmak" için bir hastaneye girmeye çalıştı.

Utah'da enfeksiyonlar ve Kovid-19 sebepli hastaneye yatışlar hızla artarken geçen hafta bir grup virüs "komplo teorisyeni" Utah Valley Hastanesi'nin Yoğun Bakım Ünitesi'ne girmeye çalıştı.

Hastane müdürü Kyle Hansen, Provo Kent Meclisi'ne tesisin pandemiyle mücadelesine dair bilgi verirken "Bunlar kendilerine söylenenin doğruluğuna inanmayan komplo teorisyenleri" dedi.

Hastane tesislerimize erişip video çekerek kanıt toplamakta kararlılar. Randevu veya başka bir şey için geldiklerini iddia ederken gerçekten yaratıcı yalanlar uyduran kişilerle karşılaştık.

Provo polisi, mayıstan beri hastaneye izinsiz girmeye çalışan 8 kişiye ilişkin ihbar aldıklarını söyledi.

Dedektif Kevin Fernandez, şikayet hakkının hastaneye ait olduğunu fakat hastaneye yasadışı şekilde girmeye çalışırken yakalanan herkesin suçlamayla karşılaşabileceğini belirtti.

Hansen "komplo teorisyenlerinin", "hastanenin aslında dolu olmadığı gibi asılsız komplo teorilerini doğrulamak" amacıyla tesise üşüştüğünü söyledi.

Komplo teorisyenleri hastanenin dolu olmadığına ve yoğun bakım ünitesinin doluluk kapasitesine yaklaşmadığına kanıt olarak boş otoparkı gösterdi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Resmi rakamlara göre, son haftalarda koronavirüs enfeksiyonları ABD'de hızla artıyor ve Utah, 18 Kasım'da yaklaşık 3 bin yeni vaka bildirdi.

Utah Valley Hastanesi'ni işleten Intermountain Healthcare şirketi, artan iş yüküyle başa çıkmak için bu hafta içinde New York'tan 200 hemşire görevlendirmek zorunda kaldı.

Utah Sağlık Bakanlığı verileri, eyalette onaylanmış Kovid-19 tanısıyla hastaneye kaldırılan 541 kişi bulunduğunu gösteriyor.

Yoğun bakım yataklarının neredeyse yüzde 85'i dolu ve bu hastaların neredeyse yarısı Kovid-19 tedavisi görüyor.

Utah'da toplam 742 kişi salgından ötürü hayatını kaybetti. Hayatını kaybedenler arasında, komplo teorisyenlerinin girmeye çalıştıkları Utah Valley Hastanesi'nde çalışmış, 5 çocuk annesi Patrice Grossman da var.

Grossman'ın dul eşi Ben Grossman, komplo teorisyenleri için "Aptallar" dedi.

Daily Beast'e konuşan Grossman şunları söyledi:

Hastane Kovid hastalarıyla dolu. Arabası olmayan Kovid hastalarıyla... Bazen insanları gerçekten anlamıyorum.

Grossman şöyle devam etti:

Olan bitene dair gerçekten aptalca olduğunu düşündüğüm asıl şey, salgının uydurma bir şey olduğuna nasıl inanırlar? Bütün dünyanın numara yapması gerekirdi.

Patrice Grossman 30 Ekim'de hastanede hayatını kaybetmişti. Ailesi, hastanede doğduğunu ve hastanenin yoğun bakım ünitesinde çalıştığını söyledi.


* İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news

Independent Türkçe için çeviren: İrem Oral

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU