Aydınlık yazarı: AK Parti ile birlikte MHP de oy kaybediyor

"MHP için; şimdi yüzde 7’ler konuşuluyor. Cumhur İttifakı için büyük tehlike"

Fotoğraf: AA

Aydınlık gazetesi yazarlarından İsmet Özçelik, Cumhur İttifakı ortakları AK Parti ile MHP’nin birlikte oy kaybettiğini söyledi. Özçelik, MHP’nin oylarının yüzde 7 oranında olduğunu söyledi.

Özçelik, bugünkü köşe yazısında AK Parti ve MHP oylarıyla ilgili şunları söyledi:

Ak Parti 24 Haziran’da da; 31 Mart yerel seçimlerinde de oy kaybetmişti. Ama Ak Parti’den kaçan oylar; MHP’ye takılmıştı. Cumhur İttifakı içinde kalmıştı. Bahçeli oyumuz yüzde 18 derken; bu duruma vurgu yapmıştı. Ancak bu kez farklı. Ak Parti ile birlikte; MHP de oy kaybediyor. Yüzde 10 barajının üstünde olan MHP için; şimdi yüzde 7’ler konuşuluyor. Cumhur İttifakı için büyük tehlike.

Özçelik, ismini vermediği kamuoyu araştırmacılarının şu yorumu yaptığını aktardı:

Geçtiğimiz yıllarda da; Ak Parti-MHP ortaktı. Ama MHP yanlışlara itiraz ediyordu. Hatta sert tepkiler veriyordu. Son dönemde iki parti iyice özdeşleşti. Bu da Ak Parti’den kopan oyların; MHP’de havuzlanmasını; Cumhur İttifakı içinde kalmasını önledi. İktidarın tutumunu eleştiren; MHP’lilerin ihracı tuz biber oldu. Şu anda MHP’ye oy veren seçmende; Farklı eğilimler var. Bu nedenle Ak Parti+MHP toplamı; 2+2=4 değil, 3 de olabilir.

Özçelik ayrıca şunları yazdı:

Ak Partili tanıdıklarımla bunları konuştuk. Sıkıntının farkındalar. MHP tabanındaki durumu da görüyorlar. “Seçimler 2023’te, düzelir” diyenler olsa da; “Olaya acilen müdahale” önerenler daha fazla. “İki partinin aynı” görünmesinin; Cumhur İttifakı'nın zararına olduğunu; konuşmaya başlamışlar.

 

Aydınlık, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU