Yeni Avengers: Endgame teorisi: Dünya'nın kurtulması için Tony Stark'ın neden ölmesi gerekti?

Iron Man, Thanos'u alt etmek için kendisini feda etmişti

Iron Man'i canlandıran Robert Downey Jr. Marvel macerasının kesin olarak bittiğini açıklamıştı (Marvel)

Avengers: Endgame'de Thanos’un yenilmesi için Tony Stark'ın kendini  ölüme atması onun en büyük fedakarlığı olmuştu. Mad Titan Thanos ekibin tüm üyelerini alt etmişti, Thor ve Kaptan Marvel'ı bile. Iron Man de devreye girip yeni zırhına işlenmiş nanoteknolojik malzemeleri kullanarak Sonsuzluk Taşlarını almak zorunda kalmıştı.

We Got This Covered'ın aktardığı yeni bir teoriye göre Doktor Strange Infinity Saga'nın son iki filmindeki olaylara en kabul edilebilir sonucu verecek şekilde bilinçli olarak müdahale etmiş olabilir. Yüce Büyücü, Sonsuzluk Savaşı'nda (Infinity War) iş Zaman Taşı karşılığında Tony Stark'ın hayatını feda etmeye gelirse mevcut gerçekliği korumak adına bu konuda tereddütsüz hareket edeceğini katı şekilde söylüyor. Yine de Iron Man'in hayatı Thanos'la karşı karşıyayken tehdit altına girdiğinde onu kurtarmak için taşı veriyor, bunun "tek yol" olduğunu ima ediyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

İzleyenler bunu, Tony'nin fedakarlığının Deli Titan'ı durdurabilecek tek şey olmasına yormuştu ama ya Strange evrenin geleceğini görmek için Avengers: Endgame'deki olayların ötesine gitseydi?

Yenilmezler'in dünyayı çokça defa kurtardığı su götürmez, Stark'ın dünya ve hem insanları, hem de sakinlerini korumada devasa bir etkisi olduğu da açıkça ortada. Öte yandan tarihe baktığınızda bu adam Marvel Sinematik Evreni'ndeki canilerin çoğunun yaratılmasından da sorumlu.

Neticede Ivan Vanko'yu Iron Man 2'de Whiplash olmaya sevk eden şey onun yaptıklarıydı, Aldrich Kilian'ın habis orijin hikayesinin Stark'ın ona 90'larda yaptığı muameleye dayandığından bahsetmiyoruz bile. Örümcek-Adam: Evden Uzakta'daki (Spider-Man: Far From Home) Quentin Beck bile Iron Man'den intikam almayı hedefliyordu, Adrian Toomes'un işini kaybedip Vulture olmasının nedeni de Stark'ın United States Department of Damage Control birimini kurmasıydı. Bir de Ultron'un, dünyayı neredeyse yok eden katil robotun yaratılması var. Karakterin fütüristik felsefesinin ne denli tehlikeli olduğunu göstermek için ideal örnek.

Bu açıdan Strange belki de Yenilmezler'in kazandığı pek çok senaryo gördü ama evrenin güvenliğini tamamen garanti altına alan senaryoyu seçti. Ancak Stark'ın Avengers: Endgame'deki olaylar sırasında hayatını feda etmesiyle gerçekleşebilecek bir gelecek.

 

Independent Türkçe, We Got This Covered

Independent Türkçe için çeviren: Şafak Küçüksezer

DAHA FAZLA HABER OKU