Akşener’den Bahçeli’ye ‘Çakıcı’ tepkisi: Küçük ortak bu tehdide sahip çıktı

Saadet Partisi Genel Başkanı Karamollaoğlu’nun İYİ Parti Genel Başkanı Akşener’i ziyaretinin ardından yapılan ortak açıklamada iki liderin gündeminde Merkez Bankası’nın faiz kararı ve Çakıcı’nın Kılıçdaroğlu’na yönelik tehdidi vardı

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'i ziyaret etti. Akşener ve Karamollaoğlu, ziyaretin ardından ortak basın toplantısı düzenledi.

 ‘Türkiye’nin Geleceği İçin Lider Ziyaretleri’ kapsamında ilk önce Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı ziyaret eden Karamolloğlu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile de görüşmüştü.

Temel Karamollaoğlu başkanlığındaki Saadet Partisi heyeti bugün saat 14:30’da İYİ Parti Genel Merkezi’ni ziyaret etti. 

Karamollaoğlu: Akşener Türk siyasetinde çok önemli bir adım atıyor

Karamollaoğlu ile Akşener arasında geçen ikili görüşmenin ardından ortak basın açıklaması gerçekleştirildi. 

“Akşener ile koalisyon döneminden beri birlikteliğimiz olduğu için ayrı bir dostluğumuz da var. Türkiye’yi ilgilendiren birçok konuda paralel düşüncelerimiz var" diyen Karamollaoğlu, Meral Akşener’in  Türk siaysetinde önemli bir adım attığını ve vatandaşın nabzını tuttuğunu, bu nedenle de bir takım ‘tacizlere’ maruz kaldığını söyledi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Saadet lideri Temel Karamollaoğlu ve beraberindeki heyete ziyaretleri için teşekkür eden Meral Akşener de Temel bey, Türk gençliğine örnek olan bir denge insanıdır. Dünyaya ve Türkiye’ye dair görüş alışverişinde bulunduk. Kendilerinden istifade etme fırsatı bulduk. Çok teşekkürler” ifadelerini kullandı.

“Türkiye ekonomisi de yoğun bakıma alınmıştır”

"Merkez Bankası’nın faiz arttırması ekonominin geldiği noktayı göstermektedir" diyen Temel Karamollaoğlu şunları söyledi

Bütün dünyada politika faizinin yüzde 0’a yakın olmasına rağmen Türkiye’de artması konunun vehametini göstermesi bakımından çok önemlidir. Nasıl koronavirüs hastaları belli bir noktadan sonra yoğun bakıma alınıyorsa, Türkiye ekonomisi de yoğun bakıma alınmıştır. Buradan kurtulması bugünkü iktidarın aldığı ekonomik tedbirlerle pek mümkün görünmüyor. Çünkü yoğun bakım şartları özel tedbirler gerektirir. Ne yazık ki faiz artırımı dışında da her hangi bir adım atılmıyor. Sayın Cumhurbaşkanı’nın reform açıklamaları, temenniden öteye geçmeyecektir.

Meral Akşener ise Merkez Bankası’nın 475 baz puanlık faiz artırımı kararı için  'Alınan bu karar Güçlendirilmiş Parlementer Sistem'e geçişin mecburi hale geldiğini gösteriyor" dedi.

Akşener, anayasa çalışmaları iddialarına yönelik, “Son olarak birlikte anayasa yaptığımız iddiasını da birlikte reddedelim” açıklamasını yaptı.

20201119_2_45446883_59892451.jpg
SP Lideri Karamollaoğlu, kongrede yeniden genel başkanlığa seçilen Akşener'e tebrik ziyaretinde bulundu / Fotoğraf: AA

 

Bahçeli’ye Çakıcı tepkisi: Tehdide sahip çıktı

Alaattin Çakıcı'nın CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu hakkındaki açıklamaları ve başlatılan soruşturmaya ilişkin bir soruya cevap veren Meral Akşener, CHP'nin şikayeti üzerine başlatılan soruşturmadan memnnuniyet duyduğunu belirterek "Fakat Cumhurbaşkanı ve İçişleri Bakanı'ndan bir cümle duymadık. Bu çok manidar. Bu beyefendilere hatırlatmak isterim ki, siyasetçi siyasetçinin dostu olmak durumundadır, dün kendilerinin yaşadığı pek çok konuda siyasetçiler siyasetçinin yanında durmuştur" ifadelerini kullandı.

Alaattin Çakıcı’nın Kılıçdaroğlu’nu tehdit eden sözlerinin ardından MHP lideri Devlet Bahçeli’nin Çakıcı’yı destekleyen açıklamasına tepki gösteren Akşener şöyle konuştu:

Sayın Abdülhamit Gül, hukukun üstünlüğünden bahseden ve adaletin tam ve kamil tesis edileceğine dair bir reformdan bahsetti Sayın Erdoğan da Adalet Bakanının bu sözlerini bu reform konusunu desteklediğini ifade etti. Sonra ne oldu? Sonra tehdit geldi sonra tehdite küçük ortağın tavrı geldi, o tehdite sahip çıkıldı. Şimdi Sayın Kılıçdaroğlu’na bir tehdit söz konusudur, ayıptır çirkindir bunları bir kenara koyduktan sonra. Sayın Abdülhamit Gül’e dendi ki, küçük ortak tarafından ‘Haddini bil reform yapamazsın” Yani Kılıçdaroğlu’na tehdit geldi ama adresi Adalet Bakanı ve ona sahip çıkan Sayın Erdoğan’adır. Bugüne kadar siyasi tarihimizde böyle bir tehdide sahip çıkan, bunun yanında duran siyasi cenahtan ilk ve tek tavır ve tutum olmuştur.

"Anayasa Mahkemesi'nin kararını tanımayan hakimi terfi ettirirseniz..."

SP lideri Temel Karamollaoğlu ise bu konudaki soruya ““Ben de Sayın Akşener’in sözlerine katılıyorum. Burada herşeye rağmen Sayın Cumhurbaşkanı’nın soruşturma başlatacağını söylemesi önemli bir adım. Adaletten bahsedilirken adalet kanunlarla ortaya çıkmaz, adalet bir yaklaşım, bir zihniyet işidir. Adaleti ben tesis edeceğim dediğiniz zaman yapılması gereken adaleti ihlal edenler olursa onlarla ne yapılacak orada karar vermeye gelir iş. Adaleti ben kanunlarla kuracağım yok, siz bu niyette iseniz yapmanız gereken adaleti ihlal eden olursa ne yapacaksınız. Siz anayasa mahkemesinin aldığı bir kararı 'ben tanımam' diyen, bunu diyerek anayasayı çiğneyen bir hakimi terfi ettirirseniz, sizin söylediklerinizin hiçbir manası kalmaz. Adaleti yok sayanlar cezalandırılmadığı müddetçe adalet tesis edilemez. Adalet reformu dediğiniz zaman kanunları çıkarmak kolay, adil olacağız demek kolay ama birisi adaleti çiğnediği zaman sizden de olsa onun hakkında işlem yapabiliyorsanız işte o zaman Türkiye’de adalet vardır deriz” şeklinde yanıt verdi.

 

Independent Türkçe, AA

DAHA FAZLA HABER OKU