BTP Genel Başkanı Baş: Kanal İstanbul’a milyarlarca dolar harcayacağımıza vatandaşımızı depreme karşı güven altına almamız lazım

Baş, deprem hazırlıkları konusunda siyasetçilerin değil bilim insanlarının karar vermesi gerektiğini söyledi

Fotoğraf: BTP 

Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) Genel Başkanı Hüseyin Baş, Türkiye’nin önceliğinin depreme hazırlanmak olduğunu söyledi.

Depreme hazırlık konusunda kararı siyasetçilerin değil bilim insanlarının vermesi gerektiğini söyleyen Baş şunları söyledi:

Bana göre deprem e hazırlık için ne yapılacağı konusunu siyasilerin konuşması dahi yanlıştır. Problemler de zaten burada başlıyor. Bu konuda ne yapılacağına karar vermek bilim insanlarının, mühendislerin işidir. Onlar yapılması gerekenleri ortaya koyacak, siyasiler olarak bizler ise bunları hayata geçireceğiz. Topluma, siyasete, ülkeyi yönetenlere düşen budur.

Depreme hazırlıklarının aciliyetine dikati çeken baş, "Türkiye'de önceliğimiz depreme hazırlıklar olmalıdır, çünkü vatandaşlarımızın hayatı söz konusudur. On binlerce kilometre yol yapsanız, yüzlerce havalimanı yapsanız, onlarca kanal da açsanız, depremde yitirdiğimiz bir canı dahi geri getiremezsiniz" diye konuştu.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’na açılan soruşturma nedeniyle yeniden gündeme gelen Kanal İstanbul hakkında da değerlendirmeler yaptı. Baş, “Biz buralara milyarlarca dolar harcayacağımıza, öncelikle vatandaşımızı depreme karşı güven altına almamız lazım. Bu bizim birinci sorunumuzdur" dedi.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU