Kekeç'in cenazesine çelenk gönderen Kılıçdaroğlu'na Metiner'den "Bravo", Gülseven'den sitem: Bugüne kadar bir kere geçmiş olsun telefonu açmadı

AK Parti'li Metiner, gazeteci-yazar Ahmet Kekeç'in cenazesine çelenk gönderen Kılıçdaroğlu'na "Bravo" derken, gazeteci Gülseven, Hilal Kaplan'a "geçmiş olsun" diyen Kılıçdaroğlu'nun davaları nedeniyle kendisine mesaj göndermemesinden dolayı sitem etti

Kemal Kılıçdaroğlu'nun Ahmet Kekeç'in cenazesine çelenk göndermesine Metiner'den tebrik geldi / Fotoğraf: AA

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun geçtiğimiz günlerde Kovid-19 olan Sabah Yazarı Hilal Kaplan'a geçmiş olsun telefonu açmasına destek kadar, muhalif kesimlerden eleştiriler de gelmişti.

Eleştirenler Kılıçdaroğlu'nun aynı rahatsızlıktan muzdarip olan kimi muhalif insanlara da "geçmiş olsun" diye arayıp aramadığını sorguladı.

Kılıçdaroğlu, son olarak sağlığında CHP'ye ve kendisine sert eleştiriler yönelten ve geçen günlerde Kovid-19'dan dolayı yaşamını yitiren Akşam gazetesi yazarı Ahmet Kekeç'in cenazesine de çelenk gönderdi.

Kılıçdaroğlu'nun bu davranışına eski AK Parti Milletvekili Mehmet Metiner'den övgü geldi.

Metiner, Twitter hesabından yaptığı açıklamada şöyle dedi:

Az önce Salih Tuna kardeşimin Sabah'taki yazısından öğrendim: Kemal Kılıçdaroğlu Ahmet Kekeç üstadımızın cenazesine çelenk göndermiş! 0 Ahmet Kekeç ki Kemal Bey için zehir zemberek yazılar yazdı. Kılıçdaroğlu'nu gösterdiği bu olgunluk dolayısıyla tebrik ediyorum. Bravo!

 

"Geçmiş olsun telefonu açmadı"

Metiner'den Kılıçdaroğlu'na övgü gelirken bir başka konuda gazeteci Hakan Gülseven'den sitem vardı.

Yargılandığı bir dava öncesinde kendisine destek için gelen Berkin Elvan'ın anne ve babasıyla poz veren Gülseven, şöyle bir paylaşımda bulundu.

Bugün yine mahkemedeydim. Pelikancı Hilal Kaplan nezle olsa geçmiş olsuna gidecek gibi duran Kılıçdaroğlu,  bugüne kadarki davalarımızda olduğu gibi bugün de "Geçmiş olsun" telefonu açmadı. Zaten öyle bir beklentimiz de yok. Destek için bir "ana" ve bir de "baba" yanımdaydı.

 

Gülseven, bir sonraki mesajında da yargılandığı davanın nedenini şöyle anlattı:

Bugünkü dava konumuz da, 18 yaşından küçük çocuğun adının açık yazılması idi. Berkin Elvan komada yaşam mücadelesi verirken, o dönem sorumlu yazı işleri müdürü olduğum gazetede adı yazılmış. Berkin öldü. Katilleri ve azmettirenleri serbest. Bize hala ceza üstüne ceza kesiliyor.

© The Independentturkish

DAHA FAZLA HABER OKU