İsrail, hava saldırısında Suriyeli ve İranlı askeri hedefleri vurdu

Suriye devlet haber ajansı "İsrail saldırılarında" üç askeri görevlinin öldüğünü, bir kişinin de yaralandığını bildirdi

İsrail zaman zaman Suriye'ye yönelik hava saldırısı düzenliyor / Fotoğraf: AFP

İsrail ordusu, Golan tepelerine patlayıcıların yerleştirilmesinin ardından dün Suriye'nin güneyinde yer alan Suriyeli ve İranlı hedeflere hava saldırısı başlattığını duyurdu.

Suriye devlet haber ajansı İsrailin saldırılarında üç askeri görevlinin öldüğünü, bir kişinin de yaralandığını bildirdi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

İsrail ordusu yaptığı açıklamada, uçakların Suriye ordusu ile İran Devrim Muhafızları Ordusu'nu hedef aldığnıı belirterek; depolama tesislerini, ordu yerleşkelerini ve Suriye'nin karadan havaya atılan füze bataryalarını vurduğunu duyurdu.

Açıklamada, İsrail işgalinde olan Golan tepelerinin iç kısımlarındaki bölge kastedilerek, "İsrail Savunma Güçleri birlikleri erken saatlerde Alpha sınırının İsrail tarafında İranlı güçlerin önderliğindeki Suriyeli birlik tarafından yerleştirilmiş el yapımı patlayıcılar buldu" ifadeleri yer aldı.

İsrail ordusunun açıklamasında "El yapımı patlayıcıların bulunması İran'ın tahkimatının açıkça kanıtıdır" denildi.

Başkent Şam ve kırsalındaki bölgelerde Suriye ordusunun yanı sıra İran Devrim Muhafızları kontrolündeki grupların ve özellikle Lübnan Hizbullahı güçlerinin bulunduğu biliniyor. İsrail, iç savaşın başladığı 2011'den bu yana Suriye'de zaman zaman İran destekli gruplara ve Suriye ordusuna ait askeri noktalara saldırılar düzenliyor.

 

Independent Türkçe, Reuters, AA

DAHA FAZLA HABER OKU