Saygı Öztürk: Hadi bakalım, bu şartlar altında virüsün yayılmasını engelleyin

Sözcü yazarı İstanbul’da Kovid-19’a yakalanan iki kişinin gözlem altına alınmadığını ve ülkeden ayrılmalarına izin verildiğini yazdı

Fotoğraf: AA

Sözcü gazetesi yazarı Saygı Öztürk, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) testi pozitif çıkan iki kişinin kimseye bildirmeden bir otelde konakladığını yazdı. Öztürk, otelin bilgi sahibi olmadığı için önlem alamadığını ifade ederken “Hadi bakalım, bu şartlar altında virüsün yayılmasını engelleyin” dedi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Öztürk, bugünkü köşe yazısında İstanbul’da yaşanan olayı şöyle aktardı:

Rustem Rakhmatullaev, Özbekistan'dan kanser tedavisi için İstanbul'a gelmişti. İstanbul'da ünlü bir özel hastanede tedavi görmeye başladı. Tedavisi devam ederken Kovid-19 belirtileri gösterince test yapıldı. Test sonucu pozitif çıktı. Hastane yönetimi, “Hastanede Kovid-19 tedavisi yapılmadığını” gerekçe gösterdi. Rüstem'e tedavini yaptırması için başka bir hastaneye gitmesi önerildi.

Hastaneden ayrılan Rüstem, İstanbul'da boğazda bulunan en ünlü otellerden birisine kız arkadaşı Durdona ile birlikte yerleşti. Ama, kimse onun Kovid-19'unun pozitif çıktığını bilmiyordu. Bu sırada kız arkadaşı Durdona'da Kovid-19 testi yaptırdı. Onunki de pozitif çıktı.

Başta ülkelerine yolcu uçağıyla dönmek isteyen bu çift, havalimanında Kovid'li olduklarının anlaşılabileceğini dikkate aldı ve ambulans uçakla ayrılmaya karar verdiler. Dün saat 08.30 da iki Özbek vatandaşı Taşkent'e gitmek üzere ambulans uçakla ayrıldı.

Peki günlerce ünlü otelde kalmalarına rağmen otelde bu duruma göre önlem alındı mı? Hayır. Çünkü otel yönetimi de bu kişilerin Kovid-19 testlerinin pozitif çıktığını bilmiyordu. Hadi bakalım, bu şartlar altında virüsün yayılmasını engelleyin… Buna ilişkin bütün test sonuçları, diğer belgeleri gördüm.

 

Sözcü, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU