TELE1: Eksik ve şüpheli koronavirüs tablosunu paylaşmayacağız

TELE1 Sağlık Bakanlığı’nı turkuaz renkli tablosunu artık paylaşmayacağını açıkladı

Fotoğraf: TELE1

TELE1 Ana Haber sunucusu Murat Taylan, Sağlık Bakanlığı’nın açıkladığı  günlük koronavirüs verilerini artık kanalın ekranlarından verilmeyeceğini açıkladı.

Taylan, TELE1’in kararını “Bundan sonraki süreçte biz bu tabloyu sunmayı reddediyoruz. Herkesin eksik olduğunu bildiği ve sustuğu bir tabloyu sunarak şüpheli bir işlemlerin parçası olmayı reddediyoruz. Günlük hasta sayısı diye uydurulmuş, dünyada olmayan bir veriyi paylaşmayı reddediyoruz. Bulaşıcı hastalık diye gizlenip bu tabloya eklenmemiş eksik ölüm sayısını vermeyi reddediyoruz. Halk sağlığı uzmanlarının bile incelediklerinde bir sonuca ulaşmadıkları tabloyu sanki halka bilgi veriyormuş gibi paylaşmayı reddediyoruz" sözleriyle açıkladı. 

"Yalanlara teslim olmayın’ dediğimiz TELE1 ekranlarından eksik ve şüpheli bir tabloyu sunmayı reddediyoruz" ifadelerini kullanan Taylan, "Bundan sonra TELE1 ekranlarından turkuaz renkli, Sağlık Bakanlığı’nın görselini paylaşmayacağız. Veriler ‘Sağlık Bakanlığı’ açıklaması olarak altyazıda verilecek" dedi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'ya da seslenen Taylan, "Acaba bu ülkedeki her insanın sağlığından sorumlu olduğunuzun farkında mısınız? Toplumdan gizlenen verilerin salgınla mücadeleyi zaafa uğrattığının farkında mısınız?" diye sordu. 

Tayla medyaya ise; "Halkın çıkarlarının savunmak zorunda olduğunuzun farkında mısınız? Meslektaşlarımıza sesleniyoruz; siz de bu tabloyu yayımlamayı reddedin. Yapacak tek şey var, Sağlık Bakanı’na dönüp gerçeği söylemesini istemek” ifadelerini kullandı.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU