Cumhurbaşkanı Erdoğan yeni kararları açıkladı: Hafta sonu kısmi sokağa çıkma yasağı, 20 yaş altına sınırlama geldi

Alışveriş merkezi, market, restoran, berber ve kuaför gibi işletmelerin çalışma süreleri saat 10.00 ile 20.00 arası olarak sınırlanacak

Fotoğraf: AA

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplandı. 

Kabine toplantısında, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınıyla ilgili son durum ele alındı, gündemdeki konular değerlendirildi.

Erdoğan toplantının ardından kameraların karşısına geçti.

Erdoğan, hafta sonları tedarik ve üretim zincirleri aksamayacak şekilde 10.00 ile 20.00 saatleri arası dışında sokağa çıkma sınırlaması uygulanacağını açıkladı.

Ara tatilde olan okullardaki eğitim-öğretimin yıl sonuna kadar online olarak sürdürüleceğini bildiren Erdoğan yeni kararları şöyle açıkladı: 

  • Alışveriş merkezi, market, restoran, berber ve kuaför gibi işletmelerin çalışma süreleri saat 10.00 ile 20.00 arası olarak sınırlanacak.
  • Sinemalar, sektörün talebine de uygun şekilde yıl sonuna kadar kapalı kalacak.
  • Ara tatilde olan okullardaki eğitim-öğretim, yıl sonuna kadar online olarak sürdürülecek.
  • 65 yaş ve üstü için uygulanan belirli saatlerde sokağa çıkma uygulaması, çalışanlar hariç olmak üzere 20 yaş altına da teşmil edilecek.
  • Hafta sonları tedarik ve üretim zincirleri aksamayacak şekilde 10.00 ile 20.00 saatleri arası dışında sokağa çıkma sınırlaması uygulanacak.
  • Tüm spor müsabakaları seyircisiz oynanmaya devam edilecek. Halı sahaların faaliyetlerine ara verilecek.

KKTC açıklaması

Erdoğan, "KKTC hükümeti Kapalı Maraş'ın sahil şeridini halka açtı. Bu cesur adımı biz de destekliyoruz" diyerek, "Maraş'ta gerçekleştirdiğimiz program, bölgenin bundan sonra hızla canlanmasını sağlayacak adımlar konusundaki kararlılığımızın ifadesidir" ifadesini kullandı.

Erdoğan Kapalı Maraş ziyareti konusunda ise, "Bizim oraya yaptığımız ziyaretin mesajını anlamamış olanların bu programa piknik gözüyle bakması pek tabiidir. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti gerçeğini bölgede ve tüm dünyada kabul ettirecek bir döneme girdiğimize inanıyorum" diye konuştu. 

İzmir depremi

Depremin meydana geldiği İzmir'de 1750 konutu kendi yerinde yeniden inşa edeceklerini ifade eden Erdoğan, "Belirlenen rezerv alanlarda 3 binin üzerinde konut inşa ederek dağıtacağız" dedi.

Erdoğan ayrıca, "Türkiye genelinde depreme dayanıksız binaların dönüştürülmesi çalışmalarını hızlandırıyoruz" ifadelerine yer verdi. 

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU