Akşener’den istifa eden Koncuk ve ihraç edilen Özdağ hakkında ilk açıklama

Akşener, Davutoğlu ile yaptığı açıklamada istifa eden ve ihraç edilen iki isim hakkında değerlendirmede bulundu

Fotoğraf: AA

Adana Milletvekili İsmail Koncuk'un istifası ve İstanbul Milletvekili Ümit Özdağ'ın ihracına ilişkin olarak İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’den ilk açıklama geldi.

Akşener, “Bütün bunların her birine elbette üzülüyorum Özdağ konusu keşke böyle olmasaydı” dedi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Özdağ'ın ihracı ve Koncuk'un istifasıyla İYİ Parti'nin sandalye sayısı 36'ya düşerken, TBMM'deki bağımsız milletvekili sayısı da 9'a yükselmiş oldu.

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu ile İYİ Parti Genel Merkezi’nde bir araya gelen Akşener, İsmail Koncuk'un istifası ve Ümit Özdağ'ın ihraç edilmesi ile ilgili ilk kez konuştu.

Akşener şunları kaydetti:

Sayımız 36’ya düştü. Bütün bunların her birine elbette üzülüyorum. Herhangi bir milletvekili arkadaşımızı bir kenara bırakın normal bir üyemizin dahi istifa etmesi son derece bizi üzen bir durumdur. Benim bir özelliğim bar istifa ile ilgili bir irade beyanında bulunmuş bir arkadaşımızı incitecek herhangi bir söz, kelime sarf etmedim. Aynı noktada durmaya devam edeceğim. Sayın Özdağ konusu ise, keşke böyle olmasaydı. Özdağ’ın ben, partimizi, başkanlık divanının neredeyse yarısını iftira boyutundaki pek çok söylemi nedeniyle disiplin kurulu ihraç kararı vermiştir. Herkes için hayırlı olsun diyorum.

İYİ Parti’deki istifalar

İYİ Parti, 24 Haziran 2018'deki genel seçimlerinde 43 milletvekiliyle Meclise girmişti.

İlk olarak İYİ Parti listesinden seçime giren Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal istifa ederek ayrılmıştı. 

Daha sonra İyi Parti'den İstanbul Milletvekilleri Hayati Arkaz ile Fatih Mehmet Şeker, Manisa Milletvekili Tamer Akkal, Balıkesir Milletvekili İsmail Ok ile Antalya Milletvekili Tuba Vural Çokal istifa etti.

Son olarak Adana Milletvekili Koncuk partiden istifa ederken, İstanbul Milletvekili Özdağ da ihraç edildi.

İstanbul Milletvekili Arkaz, MHP'ye Manisa Milletvekilİ Akkal ve Antalya Milletvekili Çokal ise AK Parti'ye geçmişlerdi. MHP'den ihraç edilen Samsun Milletvekili Erhan Usta, İYİ Parti'ye geçmişti.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU