BTS'in yıldızı Jimin servetini nerelere harcadı?

K-pop yıldız daha önce yaptığı yardımlarla çok fazla gündeme gelmemişti

BTS kısa süre önce yayımladıkları "Dynamite" şarkısıyla YouTube'da izlenme rekoru kırmıştı (AFP)

Dünyaca ünlü K-pop grubunun üyeleri biletleri yok satan turneler, yaratıcı ticari ürünler, reklamlar ve rekor kıran satışlar sayesinde ciddi bir servetin sahibi.

Forbes’un verilerine göre grup 2019’da yaklaşık 50 milyon dolar (yaklaşık 387 milyon TL) kazandı. 

Daha önce grubun plak şirketi Big Hit Entertainment’ın CEO’su Bang Si-hyuk, şirketindeki yaklaşık 480 bin adi hisse senedini BTS’e devrettiğini açıklamıştı. Bu da grubun 7 üyesinden her biri için yaklaşık 70’er bin hisseye denk geliyordu. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Yaptıkları şarkılarla YouTube’da izlenme rekorları kıran grubun bazı üyelerinin lüks dairler satın aldığına dair haberler yapılsa da grubun ana dansçısı ve vokalisti Jimin bugüne kadar bu açıdan bir miktar gölgede kalmış görünüyor. 

Bangkok Post'un haberine göre kısa süre önce 26 yaşına giren Jimin lüks harcamalar yapsa da okullara yaptığı yüklü bağışlarla da biliniyor. 2017’de Hoedong İlköğretim Okulu’nun kapanacağını öğrendiğinde iki yıl üst üste mezun olacak öğrencilerin üniforma masraflarını karşılamıştı. 

Jimin, 2019’daysa 88 bin dolarlık (yaklaşık 681 bin TL) başka bir bağış yaparak doğduğu şehir olan Busan, dar gelirli ailelerin çocuklarının yemek ve diğer ihtiyaçlarını karşılamıştı. Genç sanatçının yaptığı bağışın yaklaşık 26 bin dolarlık (yaklaşık 201 TL) kısmı da mezun olduğu Busan Sanat Lisesi’ne aktarıldığı tahmin ediliyor. 

Ayrıca bu yılın Şubat ayında bin 200 öğrencinin eğitim gördüğü eski lisesindeki tüm sıraları da yeniledi. 

Öte yandan dansçı kendisi için de 3,9 milyon dolarlık (yaklaşık 30 milyon TL) bir ev satın aldı. Bahsi geçen ev her ne kadar eski ve yıkık bir görüntüye sahip olsa da Jimin’in burayı stratejik bir amaçla aldığı ve restore etmeyi planladığı düşünülüyor. 

 

Independent Türkçe, Bangkok Post

DAHA FAZLA HABER OKU