Ermenistan Dışişleri Bakanı Mnatsakanyan görevinden istifa etti

Dışişleri Bakanlığı sözcüsü, Bakanı Mnatsakanyan'ın görevinden ayrıldığını duyurdu. 4 milletvekili de iktidardaki "Benin Adımım" ittifakı bloğundan ayrıldıklarını açıkladı

Fotoğraf: AA

Ermenistan Dışişleri Bakanı Zohrab Mnatsakanyan'ın görevinden istifa ettiği bildirildi.

Facebook üzerinden açıklama yapan Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Anna Naghdalyan, Mnatsakanyan’ın görevinden ayrıldığını duyurdu

Paşinyan, görevden alınacağını açıklamıştı

Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan, yaptığı açıklamada, Karabağ'daki savaş öncesinde Şuşa dahil bazı bölgelerin Azerbaycan'a verilmesine yönelik anlaşmaların teklif edildiğini öne sürmüştü.

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Naghdalyan ise Paşinyan'ı yalanlayarak Şuşa'nın Azerbaycan'a verilmesi konusunun Karabağ müzakerelerinin hiçbir aşamasında gündeme gelmediğini iddia etmişti.

Söz konusu ifadelerin ardından Paşinyan, Mnatsakanyan'ı görevden alma kararı aldığını duyurmuştu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

4 milletvekili bloktan ayrıldı

Ermenistan'da dört milletvekili de iktidardaki "Benin Adımım" ittifakı bloğundan ayrıldılarını açıkladı.

Agos'un haberine göre, milletvekilleri Takuhi Tovmasyan, Gayane Abrahamyan, Lusine Badalyan ve Başbakan Yardımcısı Varag Siseryan bloktan çekildi.

İstifalar Başbakan Paşinyan'ın cepheden gelen bazı asker videolarını eleştirmesinden sonra geldi.

Suikast suçlamasıyla gözaltına alınan muhalif parti liderleri tahliye edildi

Öte yandan Ermenistan'da Genel Yargı Mahkemesi, Paşinyan'a suikast girişimi ile suçlanan eski Cumhuriyetçi Parti başkanı Vahram Bağdasaryan'ın tutuklanmasını yasa dışı olarak kabul etti ve tutuklama talebini reddetti.  Bağdasaryan  tahliye edildi. 

Aynı suçlama ile gözaltına alınan eski Ulusal Güvenlik Servisi Başkanı ve Vatan Partisi  lideri Artuhur Vanetsyan da tahliye edildi.

 

Independent Türkçe, Agos, Ajanslar

DAHA FAZLA HABER OKU