AFAD’dan "belediye başkanlarına basın yasağı" açıklaması: İzmir depreminden 7 gün önce yazıldı

İzmir’deki belediye başkanlarına deprem hakkında basına açıklama yapılmaması yönünde talimat verdiği iddiası hakkında AFAD’dan açıklama yapıldı

Kolaj: Independent Türkçe

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı’nın (AFAD) İzmir Valiliği'ne gönderdiği yazıda belediye başkanları, muhtarlar ve diğer kamu görevlilerin deprem sonrası açıklama yapmaması istendiği ortaya çıkmıştı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Söz konusu talimat yazısını paylaşan  CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, "Seçilmiş belediye başkanlarını kendi memuru yada bürokratı zanneden zihniyet şimdiye kadar anlamadıysa, bir kere daha anlatalım: İzmir için, deprem gerçeklerini anlatmak için, halkımızla dayanışmak için sizden icazet alacak değiliz" diyerek yazıya tepki gösterdi.

AFAD’dan açıklama: Depremden önce yazıldı, İzmir’e özel değil

Söz konusu paylaşım üzerine Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı’ndan (AFAD) yazılı i açıklama yapıldı.

Talimatın 30 Ekim’de İzmir’de medyana gelen depremden bir hafta 23 Ekim 2020’de yazıldığının ve İzmir’e özel olmadığının vurgulandığı açıklamada, söz konusu yazının amacı şu şekilde açıklandı:

"Afetlerde oluştuğu görülen bilgi kirliliğini önlemek amacıyla yazılmıştır. Afetlerin ilk anlarında teyitli olmayan bilgilerin toplumda panik, dezenformasyon ve spekülasyonlara neden olmaması için Türkiye'deki tüm belediyelere ve muhtarlıklara hitaben yazılmıştır"

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU