Muhsin Yazıcıoğlu'nun ölümüne ilişkin 4 kişi hakkında yeni iddianame

Helikopterin düştüğü tarihte Adana Jandarma Bölge Komutanı olan emekli Korgeneral Ali Lapanta'nın da aralarında bulunduğu 4 kişi hakkında "görevi kötüye kullanma" suçlamasıyla hazırlanan iddianame mahkemeye sunuldu

Yazıcıoğlu, 2009 yılında seçim çalışması için Kahramanmaraş'tan Yozgat'a giderken geçirdiği helikopter kazasında hayatını kaybetmişti / Fotoğraf: AA

Kahramanmaraş Cumhuriyet Başsavcılığı, Büyük Birlik Partisinin (BBP) kurucu Genel Başkanı merhum Muhsin Yazıcıoğlu ile 5 kişinin ölümüne ilişkin soruşturma kapsamında aralarında eski Adana Jandarma Bölge Komutanı Ali Lapanta'nın da bulunduğu 4 kişi hakkında "görevi kötüye kullanma" suçlamasıyla iddianame hazırladı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Helikopterin düştüğü tarihte Adana Jandarma Bölge Komutanı olan emekli Korgeneral Ali Lapanta, eski Kurmay Başkanı Mazlum Koçoğlu, dönemin Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürü Orhan Birdal ve eski Sivil Havacılık Genel Müdürü Ali Arıduru hakkında "görevi kötüye kullanma" suçlamasıyla hazırlanan iddianame, 5. Asliye Ceza Mahkemesine gönderildi.

Yazıcıoğlu ailesinin avukatı Selami Ekici, AA muhabirine, olayın bir an önce aydınlatılmasını istediklerini belirterek, adaletin hızlı davranması gerektiğini kaydetti.

BBP'nin kurucu Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu ve beraberindeki 5 kişi, 25 Mart 2009'da Kahramanmaraş'ta helikopterin düşmesi sonucu hayatını kaybetmişti. Helikopterde Yazıcıoğlu'nun yanı sıra BBP Sivas İl Başkanı Erhan Üstündağ ile yardımcısı Yüksel Yancı, BBP Belediye Meclis Üyesi Adayı Murat Çetinkaya, İHA muhabiri İsmail Güneşi ve pilot Kaya İstektepe vardı.

Davanın geçmişi

20 Haziran 2016'da 'Olayın cinayet olduğuna' dair soruşturmada takipsizlik kararı verildi. 15 Temmuz darbe girişiminin ardından ise, helikopter kazasının arkasında FETÖ'nün olabileceği gerekçesi ile soruşlturma dosyası yeniden aç.ıldı.

Muhsin Yazıcıoğlu ile 5 kişinin hayatını kaybettiği helikopter kazasına ilişkin, o dönemde İstihbarat Şube Müdürlüğünde görevli eski Emniyet Amiri Dursun Özmen de "görevi kötüye kullanma" suçlaması ile yargılanıyor .

Öte yandan helikopterdeki GSP cihazları Argus 5000 ve Skymap III C’nin sökülmesiyle ilgili  tutuksuz 10 sanık ise Kişinin ölmesinden yararlanarak hırsızlık’ suçlaması ile Göksun Asliye Ceza Mahkemesi’ndeki yargılamaları devam ediyor.

 

Independent Türkçe, AA

DAHA FAZLA HABER OKU