Babacan'dan Osman Kavala çıkışı: Hukuk bu değil arkadaşlar

Babacan, "Tek bir kişinin ağzından hukuk çıkınca uygulanan şeyin adı hukuk değildir" dedi

Fotoğraf: AA

Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi Genel Başkanı Ali Babacan partisinin Olağan Bingöl İl Kongresi'nde konuştu.

Hakimler ve Savcılar Kurulu'nun (HSK) 3 yıldan uzun süredir tutuklu bulunan iş insanı Osman Kavala ile ilgili evrakları İstanbul Adli Yargı İlk Derece Mahkemesi Adalet Komisyonu’ndan "acele" koduyla istemesine ilişkin açıklamalarda bulunan Babacan şunları söyledi:

Talimatla içeri at, talimatla serbest bırak hukuk bu değil arkadaşlar. Hukuk anayasaya, yasalara ve devlet yönetim kurallarına bağlı olmaktır. Hukuk budur. Şimdi birkaç göstermelik iyileşmeyle bu milletin 'artık her şey değişiyor, akılları başlarına geldi, u dönüşü oldu' artık millet buna inanmaz, ne yaparsanız yapın. Yasalarda yer alan hükümleri uygulamadığınızı gayet iyi biliyoruz. Hangi reformlardan bahsediyorsunuz? Bunların hepsi bu dönemde oldu ve bizler bunu gayet iyi biliyoruz. Bu bir zihniyet meselesi. Tek bir kişinin ağzından hukuk çıkınca uygulanan şeyin adı hukuk değildir.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

HSK İstanbul Adli Yargı İlk Derece Mahkemesi Adalet Komisyonu’na "acele" notuyla yazı yazarak Osman Kavala hakkında verilen tutuklama kararlarını, iddianame örneğini ve duruşma tutanaklarını istemişti.

Kavala bugün verdiği bir söyleşide hakkındaki iddianamenin "tek kelimeyle iftiraname" olduğunu kendisine paralel bir cezalandırma uygulaması yapıldığını ifade etmişti.

Kavala 3 yıldır cezaevinde

15 Temmuz darbe girişimine yardım ve Gezi eylemlerini organize etme gibi çeşitli iddialarla tutuklu bulunan Kavala 3 yıldır cezaevinde. Gezi davasında tahliye kararı verilmesinin ardından serbest kalması gereken Osman Kavala hakkında, Barkey adıyla anılan dosyadan tutuklama kararı verildi. Ancak Kavala, söz konusu dosyadan da, kanun gereği 2 yıldan fazla tutuklu kalamayacağı için daha önce tahliye edilmişti.

 

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU