Gazeteci Gürkan Hacır’dan Bir Başkadır dizisine önce teşekkür sonra tepki: Tamamını izleyince durum farklılaştı

Dizinin 5. bölümünde yer alan sahneye önce teşekkür eden Hacır, dizinin tamamını izleyince durumun farklılaştığını ifade ederek tepki gösterdi

Fotoğraf: Twitter

Gazeteci Gürkan Hacır, Netflix’te yayınlanan Bir Başkadır dizisine kendisinin de yer aldığı bir sahne dolayısıyla önce teşekkür etti sonra tepki gösterdi.

Netflix'in yeni dizisi 'Bir Başkadır' gösterime girdiği iki gün içerisinde Top 10 listesinde birinci sıraya yükseldi. Dizi, sosyal medyada tartışmalara neden oldu. 8 bölümden oluşan dizi, farklı sosyo-ekonomik geçmişlerden gelen karakterlerin yollarının bir şekilde kesişmesini konu alıyor. Karakterler geçmişlerinle hesaplaşmakla karşı karşıya kalıyor.

Dizinin 5. bölümünde ‘Peri’ karakterinin anne ve babasının göründüğü sırada Halk TV’de yayınlanan ve Gürkan Hacır’ın sunduğu Şimdiki Zaman Bilim programı televizyonda yer alıyor.

Sahnede “İnsanlarımız mutlu değil” yazısının bulunduğu programda dünya mutluluk sıralamasında Türkiye’nin 58. sırada yer aldığı görülüyor.

Gürkan Hacır, bu sahne dolayısıyla ilk olarak dizinin yaratıcısı Berkun Oya’ya teşekkür etti.

Ancak Hacır daha sonra ilgili bölümün farklı bir eleştiriyi gündeme getirdiğini fark edince tepki gösterdi.

Hacır, Twitter’dan şu mesajı paylaştı:

Arkadaşlarım “Bir Başkadır”ın benimle ilgili 5 saniyelik bölümünü yollamışlardı. Nezaketen teşekkür ettim. Dizinin tamamını izleyince durum farklılaştı. Başörtülüleri “uzaylı gibi gördüğünü” söyleyen anne-babayı, benim ve Yılmaz abi üzerinden karakterize etmesi saçmalıktır. Önyargıdır.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU