Ankara'da sağlık çalışanlarına saldırı: Kendilerini korumak için barikat kurdular

Sağlık çalışanlarına yönelik saldırıya müdahale eden polis, 5 zanlıyı gözaltına aldı

Fotoğraf: Twitter

Ankara Cebeci Hastanesi Çocuk Yoğun Bakım Servisi'nde bazı hasta yakınları, hastanede görev yapan sağlık çalışanlarına saldırdı. 

Edinilen bilgilere göre, Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Cebeci Hastanesi Çocuk Yoğun Bakım Servisi'ne gece geç saatlerde bisikletten düştüğü için kalp sorunları yaşayan bir hasta getirildi.

Çocuğun tedavisi sırasında hasta yakınları ve sağlık görevlileri arasında tartışma çıktı. Tartışma üzerine Hasta yakınları sağlık çalışanlarına saldırdı. 

Sağlıkçılar ise yoğun bakım bölümünün kapılarını kapatarak cihazlarla barikat kurdu. Polisin olaya müdahale etmesinin arından 5 zanlının gözaltına alındığı belirtildi.

Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Ünüvar ise olaya ilişkin, “Sağlıkta şiddet ayıbı bizleri derinden üzmektedir. Gece gündüz cefakarca bizler için mücadele eden sağlık çalışanlarımıza yapılan şiddeti kınıyoruz. Çalışanlarımıza geçmiş olsun diliyorum. Konunun takipçisi olacağız" açıklamasında bulundu.
 

 

Bakan Koca: Mahkemede hesap verecekler

Sağlık çalışanlarına yönelik saldırıya ilişkin Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, açıklama yaptı.

Sosyal medya hesabından paylaşım yapan Koca, "Sağlık çalışanlarına yönelik şiddetin bir yenisi Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Cebeci Hastanesinde dün gece yaşandı. Saldırganlar Çocuk Yoğun Bakım Servisine kaldırılan bir hastanın yakınlarıydı. Mahkemede hesap verecekler. Ama çocuklarına verebilecekleri bir cevap olmayacak" dedi

Akıllara Keçiören Hastanesi'nde yaşananları getirdi

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Cebeci Hastanesi'ndeki görüntüler akıllara Keçiören Eğitim Araştırma Hastanesi acilinde yaşanan ve Türkiye'de tepki oluşturan anları getirdi.

Ankara'nın Keçiören ilçesinde, silahlı kavgada yaralanan ve tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden kişinin yakınları Keçiören Eğitim ve Araştırma Hastanesi acil servisinde sağlık görevlilerine saldırarak ameliyathaneye girmeye çalışmasıyla ilgili 5 şüpheli gözaltına alınmıştı.

Savcılık tarafından da, Keçiören Eğitim ve Araştırma Hastanesindeki şiddet olayına ilişkin soruşturmada, 5 şüpheliden 2'sinin tutuklaması talep edilirken 2 saldırgan çıkarıldıkları mahkemece tutuklanmıştı.

 

Independent Türkçe, Ajanslar

DAHA FAZLA HABER OKU