Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan "ekonomi" temasları: Dominik ve Haiti liderleri ile telefonda görüştü

İki ülkenin cumhurbaşkanlarıyla yapılan görüşmede, ülkeler arası ilişkileri geliştirecek ekonomik adımlar ve iş birliği imkanları değerlendirildi

Fotoğraf: AA

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Haiti ve Dominik cumhurbaşkanlarıyla telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

İletişim Başkanlığı, iki ülke lideriyle yapılan görüşmelere ilişkin açıklama yaptı.

Yapılan açıklamaya göre, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Haiti Cumhurbaşkanı Jovenel Moise arasında gerçekleşen görüşmede iki ülke ilişkilerini geliştirecek adımlar ve iş birliği imkanları değerlendirildi. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, görüşmede, iki ülkenin enerji, inşaat, çelik, sağlık ve hizmet sektörleri başta olmak üzere birçok alanda ciddi bir iş birliği potansiyeline sahip olduğunu belirterek, bu alanlarda atılacak adımlarla ticaret hacminin hızla daha üst seviyelere ulaşacağına inandığını ifade etti.

Erdoğan, Haiti Cumhurbaşkanı Jovenel Moise'nin babası Etienne Moise'nin vefatı nedeniyle taziyelerini de iletti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, Dominik Cumhurbaşkanı Luis Abinader ile görüşmesinde ise, Türkiye ile Dominik arasında karşılıklı ticaret hacmini yükseltecek, turizm, altyapı ve savunma sanayii alanlarında yatırım ve iş birliğini ilerletecek konular değerlendirildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan görüşmede, iki ülke arasındaki ekonomik ilişkilerin büyük potansiyeli haiz olduğunu belirterek, karşılıklı iradeyle bu yönde atılacak doğru adımlardan her iki ülkenin büyük fayda sağlayacağını ifade etti.

 

Independent Türkçe
 

DAHA FAZLA HABER OKU