Çavuşoğlu: Trump Türkiye’ye geçerken uğramak yerine geniş bir ziyaret yapmak istiyor

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, ABD Başkanı Trump'ın haziranda Avrupa'da olacağını, bundan bir ay sonra da Türkiye'ye ziyaret düzenlemek istediğini ancak tarihin henüz kesinleşmediğini söyledi

Dışişleri Bakanı açıklamayı, Paraguaylı mevkidaşı ile görüşmesinin ardından düzenledikleri basın toplantısında yaptı.

Çavuşoğlu’na ABD Başkanı Donald Trump'ın Türkiye ziyareti tarihi soruldu. Bakan, ABD Başkanı’nın haziranda Normandiya çıkarmasının yıl dönümü için Avrupa'yı ziyaret edeceğini söyledi:

"Hemen onun arkasından gelip gelmemeyi gözden geçiriyordu ama geçerken uğramak yerine belki bir ay sonra daha geniş kapsamda Türkiye'ye resmi bir ziyaret gerçekleştirmek istediklerini söylüyorlar. Kesin tarih henüz belli değil."

Çavuşoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın daha önce de Trump'ı Türkiye'ye davet ettiğini ettiğini hatırlattı ve son telefon görüşmesinin içeriğini anlattı:

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

"Son telefon görüşmesi de bu pozitif ortamda tüm konuların ele alındığı bir görüşme oldu. . Bu görüşmelerde tabii ki YPG/PYD konusundan tutun da FETÖ konusuna kadar, S-400'den F-35'e kadar gündemde olan tüm konular değerlendirilir. İki ülke arasında sorun olduğu izlenimi oluşturan, ki sorun olduğu da bir gerçektir, anlaşamadığımız noktalar var ama ikili ticaret hacminin 75 milyar dolara ulaştırılması, bunun için de vergilerin kaldırılması, serbest ticaret anlaşması imzalanmasına kadar birçok olumlu gündem maddeleri de var."



AA

DAHA FAZLA HABER OKU