Gazeteci Ahmet Kekeç vefat etti

Hem kanser hem de Kovid-19 tedavisi gören gazeteci Ahmet Kekeç, hayatını kaybetti

Kekeç'in oğlu babasına sosyal medyadan bu fotoğrafla veda etti. Sonunda ise şu not vardı: ''Yağmurdan sonra görüşürüz babam.'' Yağmurdan Sonra, Kekeç'in yazdığı romanlardan biri / Fotoğraf: Twitter / @mhkekec

Bir süredir kanser tedavisi gören ve geçen haftalarda Kovid-19 teşhisiyle yoğun bakıma alınan gazeteci-yazar Ahmet Kekeç bugün vefat etti.

Kekeç'in vefat haberini oğlu Mehmet Hakan Kekeç, kişisel Twitter hesabından şu sözlerle duyurdu:

İnnâ lillâhi ve innâ ileyhi râciûn. Ne diyeceğimi bilemiyorum. Aslan gibi, bileğiyle savaştı. Babam, Ahmet Kekeç'i kaybettik.Yağmurdan sonra görüşürüz, babam.

 

 

Vefat haberinin ardından birçok arkadaşı ve seveni taziye dileklerinde bulundu.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Kekeç için "Güzel bir insanı kaybettik" yorumunda bulundu.

 

 

Şair İbrahim Tenekeci Kekeç'in ardından "Kıymetli ağabeyimiz Ahmet Kekeç bu dünyanın çileli hayatına veda etmiştir. Bekle bizi aziz ağabey… Mekânın cennet, makamın âli olsun" dedi.

Ahmet Kekeç kimdir?

59 yaşındaki yazar Aylık, Mavera, Yöneliş, Milli Gazete, Yeni Haber, İmza ve Akit, Gerçek Hayat gibi gazete ve dergilerde yazı yazdı ve yöneticilik yaptı.

2006 yılında Star gazetesinde yazmaya başlayan Kekeç, gazete kapandıktan sonra yazılarını Akşam gazetesi için kaleme alıyordu.

28 Şubat askeri darbesi sırasında yazılarından dolayı birçok kez yargılanan Kekeç'in Kanamalı Haydut, Cumhuriyet Apartmanı, Ulufer, Kalanlar, Gazeteciyim Ama Tedavi Görüyorum, Yağmurdan Sonra, Son İyi Şeyler gibi birçok kitabı bulunuyor.


Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU