Saadet Partili Mesut Doğan: AK Parti yaşamak için Türkiye Cumhuriyeti devletini öldürüyor

Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mesut Doğan “AK Parti giderse Tayyip Bey de ülke de rahatlayacak” dedi

Doğan, 17 yıl önce insanlar AK Parti’nin yalanlarına bile inanırken, bugün doğru söylediklerine bile inanmıyor" diyor / Fotoğraf: AA

Kanal 42 Televizyonu'nda yayınlanan Sümen Altı programına katılan Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mesut Doğan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “AK Parti kaybederse, Türkiye’nin belirsizlik, istikrarsızlık, siyasi ve mali boyunduruk çukuruna yuvarlanacağı gerçeğiyle karşı karşıyayız” şeklindeki söylemini eleştirdi.

“Bugünden daha kötü ne olabilir”

AK Parti’nin kendi tabanını canlı tutmak, parti oyundaki düşüşü engellemek için insanları korkutmaya çalıştığını ifade eden Mesut Doğan, “Hiçbir devlet başkanı, kendi şahsının veya kendi partisinin kaderiyle ülkenin kaderini bir araya getiremez. AK Parti, yarın gidecek ama Türkiye kalacak. Zor zamanda kendilerini rahatlatmak için kurulmuş cümleler bunlar. Bu söylemler artık vatandaş tarafından da kabul görmüyor. ‘AK Parti iktidarı giderse, ekonomi kötü olur’ diyorlar. Rakamlar ortada. Bugünkünden daha kötü ne olabilir” dedi.

“Tayyip Bey artık kendi partisini bile toplayamaz”

“AK Parti iktidarı giderse, başta Tayyip bey sonra da ülke rahatlayacak” diyen Doğan, “Tayyip beyin bugünden itibaren bırakın Türkiye’yi toparlamasını, artık kendi partisini bile toparlayamaz. Sayın Cumhurbaşkanının bırakın Ortadoğu’yu, bırakın Türkiye’yi kendi partisini bile toparlama ihtimali yok” şeklinde konuştu.

sumen.jpg
Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mesut Doğan, Kanal 42'de Sümen Altı programına konuk oldu / Fotoğraf: Kanal 42

 

Erdoğan’ın son dönemlerde psikolojik sıkıntı yaşadığını ve bu sıkıntının da sözlerine yansıdığını öne süren Doğan, bunun nedeninin ise AK Parti teşkilatlarında “bir ruhun kalmaması” olduğunu söyledi.

“İnsanlar AK Parti’nin yalanlarına bile inanırken, bugün doğru söylediklerine bile inanmıyor”

Doğan, “AK Parti, inandırıcılığını kaybetti. Bugün AK Parti, insanlara umut veremeyecek bir parti haline geldi. 17 yıl önce insanlar AK Parti’nin yalanlarına bile inanırken, bugün doğru söylediklerine bile inanmıyor. Çünkü söylenen hiçbir söz gerçekleşmedi. Bugün AK Partili vatandaşlar, umutlarıyla oynandığını düşünüyor. AK Parti, kendini korumak ve iktidarda kalmak için Türkiye Cumhuriyeti devletinin bütün imkanlarını kullanan bir parti haline dönüştü. AK Parti, yaşamak için Türkiye’yi öldürüyor şu anda. Bundan daha ağır bir laf olur mu? Yazıktır, günahtır” şeklinde konuştu.

 

Independent Türkçe, Kanal 42

DAHA FAZLA HABER OKU