Kılıçdaroğlu’na ‘Karaoğlan’ sürprizi

Ara Güler’in 1977 yılında çektiği fotoğraf, CHP’li vekil tarafından satın alınarak Kemal Kılıçdaroğlu’na hediye edildi

Kılıçdaroğlu, kendisine hediye edilen Bülent Ecevit fotoğrafındaki imzayı dikkatle inceledi / Fotoğraf: Independent Türkçe

Türk fotoğrafçılığın unutulmaz sanatçısı Ara Güler’in 1977 yılında çektiği Bülent Ecevit fotoğrafı müzayedede satışa çıkarıldı.

Üzerinde Ara Güler’in yanı sıra Bülent Ecevit’in de imzası bulunan ve Ecevit’in halk arasında “Karaoğlan” lakabıyla anıldığı dönemi karakterize eden fotoğraf, CHP Kocaeli Milletvekili ve Parti Meclisi Üyesi Tahsin Tarhan tarafından satın alınarak CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na hediye edildi.

3 (1).jpg
Fotoğraf: Independent Türkçe

 

Ara Güler’in objektifinden çıkan çalışmanın kendisine sunulmasından duyduğu memnuniyeti dile getiren ve fotoğrafı dikkatle inceleyen Kılıçdaroğlu, özellikle Bülent Ecevit’in imzasına ilgi gösterdi.  

1.jpeg
Fotoğraf: Independent Türkçe 

 

“Fotoğraf ait olduğu yere döndü”

Kılıçdaroğlu’na sürpriz yapan  CHP Kocaeli Milletvekili  Tahsin Tarhan, konuyla ilgili açıklamasında “Fotoğrafın ait olduğu yere, Genel Başkanımızın şahsında CHP ailesine dönmesini önemsiyorum. Bu münasebetle hem çok değerli fotoğraf sanatçımız Ara Güler’i hem de eski genel başkanımız ve başbakanımız Bülent Ecevit’i saygı ve rahmetle anıyorum” dedi.

dilekce.jpg
23 Ekim 1923'te İçişleri Bakanlığı'na verilen CHP'nin kuruluş dilekçesi artık CHP genel merkezinde / Fotoğraf: chp.org

 

CHP’nin kuruluş dilekçesi de hediye edilmişti

 CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Başdanışmanı - Gazeteci Veli Özdemir de CHP'nin 97'inci kuruluş yıldönümü öncesinde Kılıçdaroğlu'na  CHP'nin 23 Ekim 1923 tarihinde İçişleri Bakanlığı'na verilen kuruluş dilekçisinin kopyasını hediye etmişti. 

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU