Çocuğa istismardan tutuklanan Uşşaki tarikati lideri hakim karşısına çıkıyor

Eyüp Fatih Şağban, 48 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanacak

Fotoğraf: Twitter

Müridinin 12 yaşındaki çocuğunu istismar ettiği iddiasıyla tutuklanan ve Uşşaki Tarikatı lideri olduğu iddiasıyla kamuoyunda tanınan “Fatih Nurullah” takma adlı 58 yaşındaki Eyüp Fatih Şağban bugün hakim karşısına çıkıyor.

Şağban’ın yargılanacağı davadaki ilk duruşma bugün saat 10.00’da Sakarya 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülecek.

Ne olmuştu?

Sakarya’nın Akyazı ilçesine bağlı Kuzuluk mahallesinde yaşayan Uşşaki tarikatı lideri Fatih Nurullah, 12 yaşındaki bir kız çocuğuna cinsel istismarda bulunduğu gerekçesiyle tutuklanmıştı.

Olaydan sonra Nurullah ile mağdur çocuğun babası arasında gerçekleşen görüşmenin kaydı sosyal medya üzerinden kamuoyuna yansımıştı. Ses kaydında Fatih Nurullah, çocuğa yaptığı istismarı itiraf etmiş ve olayın duyulmaması için babayı ikna etmeye çalışmıştı. Kızın babası F.A., Fatih Nurullah’tan şikayetçi olunca tarikat üyelerinin saldırısına uğramıştı.

İddianmede Şağban’ın çocuğa zincirleme istismar suçundan 22.5 yıla, hürriyetinden yoksun kılma suçundan 26 yıl 3 aya kadar hapis cezası istenmişti.

Dava dosyasında çocuğun anlattıkları, yakınlarının tanıklıkları, adli tıp raporları yer alıyor.

İstismara uğradığı ifade edilen 12 yaşındaki çocuk ile ailesi, şehir dışında olmaları nedeniyle duruşmaya görüntülü olarak katılacak.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU