Matrix 4 teorileri: Ajanlar neden hala var?

Bazı hayranlar, onların bu sefer düşman olmayabileceğini düşünüyor

Matrix 4'ün vizyon tarihi 1 Nisan 2022'ye ertelenmişti (Warner Bros.)

Koronavirüs sebebiyle ertelenen çekimlerine devam eden Matrix 4, hayranlarını heyecanlandırmaya devam ediyor. Bir kez daha Keanu Reeves ve Carrie-Anne Moss’un başrolde yer alacağı filmde onlara Neil Patrick Harris gibi yeni isimler de eşlik ediyor.

Ancak üçüncü film olan The Matrix Revolutions'ın sonunda ölen ya da ortadan kaldırılan ögeler düşünüldüğünde, yeni filmin nasıl devam edeceği de hayranlar tarafından epey merak ediliyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Bu belirsizlik devam ederken Ajanlar'ın da The Matrix 4’e geri döneceği ortaya çıkmıştı. Bu da Makineler ve insanlar arasında barış sağlanmışken neden Ajanlar'ın hala mevcut olduğu sorularını getirmişti.

İşte bu konudaki teoriler:

Matrix'te Ajan programları gerekli

Makineler, Ajan programını Matrix’teki diktatörlüğü sürdürmek için tasarlamıştı. Thomas Anderson gibi simülasyonu araştıran ya da Matrix’in olduğuna inananları yakalamaya çalışan Ajanlar, kişileri simülasyondan kurtarmaya çalışan Morpheus ve ekibiyle de savaşıyordu. Üçüncü filmin sonunda savaş sona erip barış sağlanınca da Ajanlar'ın da işlevini yitirmesi gerekiyordu.

The Matrix 4’te Smith ve Johnson (Daniel Bernhardt) gibi Ajanlar’ın geri dönmesi için yapılan tahminlerden biri, onların ortadan kaldırılması yerine sürgün edilmiş olması. Örneğin Matrix’in eski sürümlerine ait programları yanına alan The Merovingian’ın (Lambert Wilson), Ajanlar’ı ekibine katmış olabileceği düşünülüyor.

Diğer bir alternatifse, barış zamanında Ajanlar’ın, Matrix’te zor kullanmayı bırakması ve insanların Matrix’ten çıkma sürecine yardımcı olması.

Yeni filmdeyse Seçilmiş Kişi’nin ve Ajanlar’ın dönüşü, Matrix’te sağlanan barışın tehlikede olduğunu gösteriyor.

Bu yüzden Makineler’in Ajanlar’ın gücüne ihtiyac duyduğu belirtiliyor. Ancak Ajanlar’ın bu sefer insanlığa mı yoksa başka bir tehlikeye karşı mı savaşacağı gizemini koruyor.

Yeni bir kötü program insanları tekrar köleleştirmeyi isteyebilir

Yeni filmde Makineler’in sözlerini tutmayıp insanlığı köleleştirmek için geri döndüğünü varsaymak epey basit.

Ancak yaygın bir teoriye göre, tamamen yeni bir kötü karakter olacağı düşünülüyor. Filmin büyük potansiyeli olduğunu belirten hayranlar, insanlar ve Makineler arasındaki savaşı tekrarlamak yerine, her iki türü de köleleştirmeyi amaçlayan yeni bir kötü karakterin ortaya çıkabileceğini ifade ediyor.

 

 

Öte yandan, Matrix 4’te Neo’nun zaman yolculuğuyla geri dönebileceği iddia ediliyor. The Merovingian’ın da tekrar ortaya çıkacağı düşünülürse, Makineler’in bile hayli tehlikeli bulup ortadan kaldırmaya çalıştıkları eski bir programın düşman olabileceğine inanılıyor.

Bazı hayranlarsa, ana filmin konusunun tamamen terse çevrilebileceğini ve insan olan bir kötü karakter olabileceğini düşünüyor. Bunlara göre, Matrix’den çıkmış bazı insanlar, ilk filmdeki Cypher gibi gerçeği beğenmeyip ve her şeyi unutup simülasyona geri isteyebilir.

Filmin kötüsü ister yazılım ister insan olsun, hayranlar, Makineler'in buna cevabının her zaman Ajan Smith, Ajan Johnson ve diğer ajanlarla olacağını düşünüyor.

Ajanlar düşmana karşı kahramanlarla çalışacak

Kahin daha önce, Seçilmiş Kişi’nin ihtiyaç duyulduğu zaman geri döneceğini söylemiş, The Matrix Online adlı oyunda da Neo ve Trinity’nin vücut parçaları kullanılarak Makineler tarafından canlandırılabileceğine dair güçlü deliller görülmüştü.

Eğer filmdeki düşman iki türe karşı da savaşırsa Makineler ve insanlar birlikte çalışabilir. Böyle bir durumda da Neo ve Ajanlar ortak olabilir.

Bazı izleyiciler, filmde Neo’nun, Ajanlar’ın lideri olup onları yönetebileceğini de düşünüyor.

Dahası, üçleme boyunca insanlar ve Makineler arasındaki ahlaki farklar gittikçe azalmış, bütün Programlar’ın kötü olmadığı anlaşılırken bütün insanların da iyi olmadığı görülmüştü. Bazıları bunun yeni filmde de devam edeceğini iddia ederken kimileriyse Ajanlar'ın, insanların en iyi dostu haline gelebileceğini ortaya koyuyor.

 

Independent Türkçe, Screen Rant

DAHA FAZLA HABER OKU