Kovid-19’a yakalanan Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy hastaneye kaldırıldı

Ukrayna Devlet Başkanı Volodymyr Zelenskiy, bu haftanın başında koronavirüse yakalanmasının ardından hastaneye kaldırıldı

Zelenskiy, bu haftanın başında koronavirüse yakalandığını açıklamıştı / Fotoğraf: AP

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, yeni tip koronavirüse (Kovid-19) yakalanmasının ardından hastaneye kaldırıldı.

Ukrayna Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü, Zelenskiy'in sağlık durumu hakkında "Önce evine gitti, ancak daha sonra doğru bir şekilde izole edilmesi ve kimseye bulaştırmaması için hastaneye gitmeye karar verdi" bilgisini paylaştı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Sözcü, hastane koşullarının iyi olduğunu belirtti ve Zelenskiy'nin "ciddi bir şeyi olmadığını" söyledi.

Zelenskiy, pazartesi günü koronavirüs testinin pozitif çıktığını söylemişti. Ukrayna'da maliye bakanı, savunma bakanı ve Zelenskiy'nin kıdemli bir danışmanı olmak üzere üç üst düzey yetkili de koronavirüse yakalandığını duyurmuştu.

Ukrayna’da haftasonları tecrit uygulaması başlatıldı

Zelenskiy'nin kabinesi dün koronavirüsün yayılma hızını azaltmak için haftasonları ülke genelinde tecrit uygulaması başlattı.

Ukrayna'daeEylül sonunda sert yükselen koronavirüs vaka sayısı ekim ve kasımda da yüksek seviyelerde kalmayı sürdürdü. Toplam vaka sayısı 500 bin 865'e yükselirken, hayatını kaybedenlerin sayısı 9 bin 145 oldu.

 

Reuters, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU