Karamollaoğlu: Çok net görünüyor ki içerde bir karışıklık var

Saadet Partisi Genel Başkanı Karamollaoğlu, “Instagram mesajında at izi, it izine karıştı diyor. Bu, içerideki kargaşanın ne kadar büyük olduğunun kanıtıdır” dedi

Fotoğraf: AA

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, partisinin haftalık basın toplantısında eski Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın istifa şekline ilişkin değerlendirmeler yaptı.

“Halk Bankası ile ilgili olan gelişmelerde de, ekonomide de Sayın Albayrak yetkili gözüküyordu. Bu konuyu yürütürken de diğer tarafta Trump'ın damadı Kushner ile birlikte çalışıyordu. Şimdi o da yok. Türkiye'de damat gitti, yeni hazırlıklar yapılıyor. Bu ne gösterecek, zamanla göreceğiz” diyen Karamollaoğlu, şu ifadeleri kullandı:

Instagram mesajında at izi, it izine karıştı diyor. Bu, içerideki kargaşanın ne kadar büyük olduğunun kanıtıdır. Şu, artık kesinleşti ki Türkiye, başkanlık sistemi ile yönetilemiyor. Bu sistemde bir kural, müzakere, muhalefetle diyalog ortamı yok. Sadece Sayın Cumhurbaşkanı’nın kararları var. Tek başına karar veriyorlar, Sayın Cumhurbaşkanı da tek başına kararlarını değiştirebiliyor…

Türkiye'de rüşvet, adeta bir kural haline geldi. Adalet rafa kalktı, düşünce ve fikir özgürlüğü yok. Şu, çok net görünüyor ki içerde bir karışıklık var. Albayrak, cumhurbaşkanının bilgisi olmadan istifa etti. Allah, iktidarda olanlara akl-ı selim nasip etsin; yanlışlarının farkına varmalarını nasip etsin.

Albayrak'ın sosyal medya hesabından istifasına sessiz kalan medyayı eleştiren Karamollaoğlu, böyle bir medya ortamında Türkiye'de meselelerin doğru şekilde görüşülemeyeceğini vurguladı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu ziyaret ettiğini hatırlatan Karamollaoğlu, “Bunun devamında diğer partileri de ziyaret edeceğiz. Türkiye’nin bu tür ziyaretlere ihtiyacı var” dedi.

Şuşa şehrinin işgalden kurtarılması ve sonrasında varılan barış anlaşması nedeniyle Azerbaycan güçlerini tebrik eden Karamollaoğlu, Azerbaycan’ın Karabağ’da kazandığı zaferin mutluluk vesilesi olduğunu söyledi.

Karamollaoğlu’nun gündemindeki bir konu da torba yasa teklifiydi:

Her şey bitti, şimdi işçinin kıdem tazminatına da engel olacaksınız yapmayın ya. Bu problemlerin bir an önce çözülmesini arzu ediyoruz. Muhalefet, iktidarın düşmanı değil sadece rakipleridir. Torba yasa modeli, bu ülkenin belini felç etmiştir. İktidar vekilleri, meclisten geçen torba yasaların ne olduğunu bilmeden onaylıyorlar kanunların alt yapısı hiç bilinmiyor. Merkez bankaları, bağımsız olarak faaliyet gösterirler. Ama bugün görüyoruz ki Merkez Bankası Başkanları, cumhurbaşkanının iki dudağının arasına bakıyor.

 

 

Independent Türkçe 

DAHA FAZLA HABER OKU